Het bluessprookje van Popa Chubby

Op donderdag 15 november staat de bijzondere Popa Chubby in Gebouw-T. Het optreden is een deel van zijn Back to New York City tour naar aanleiding van het gelijknamige album. Het album, die meerdere goede reacties ontving, bevat zowel prachtige ballades als ruige bluesrock. Zoals zijn fans het beschrijven: “Typisch Popa Chubby.”

Popa Chubby is een echte doorzetter. Op zevenjarige leeftijd verloor hij zijn vader, waardoor hij zichzelf heeft moeten opvoeden. Op zijn achttiende verhuisde hij naar New York om daar een muziekcarrière te beginnen. Hij raakte aan de drugs en belandde uiteindelijk op straat. Hij besloot terug te gaan spelen, ontsnapte zo aan de drugs en eindigde in de bluesscene in de vroege jaren 90. Nu, 22 albums later, tourt hij over de hele wereld om zijn prachtige muziek te laten horen.

Zijn Modern Bluesrock, met een mix van intensiteit en integriteit, heeft Popa Chubby een van de populairste figuren  in zijn genre gemaakt. En een indrukwekkend figuur is het zeker met zijn forse figuur, geschoren hoofd, zijn getatoeëerde armen, een sik en een stijl die hij zelf beschrijft als The Stooges meets Buddy Guy, Motörhead meets Muddy Waters, Jimi Hendrix meets Robert Johnson.

Tickets voor het optreden van  Popa Chubby  kosten €20,-. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl of bij De Waterput (Bossstraat 36, Bergen op Zoom) of VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19). Meer informatie is te vinden op de website van het poppodium.