Lezingenserie over de maquette Een versterkt landschap

In het kader van de tentoonstelling Een versterkt landschap, de maquette van Bergen op Zoom en omgeving in 1747, worden er drie lezingen georganiseerd. De lezingen worden gehouden in de Hofzaal van Het Markiezenhof Historisch Centrum te Bergen op Zoom op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

Voor aanvang van de betreffende lezing, vanaf 19.00 uur, kunt u de maquette bekijken in het Koetshuis van het Markiezenhof.

De deelnamekosten bedragen € 12,50 voor 3 lezingen. In de voorverkoop zijn alleen kaarten voor de gehele reeks te verkrijgen. Deze zijn te koop aan de balie van Het Markiezenhof (di t/m zo van 11.00 tot 17.00 uur).  Vanaf dinsdag 2 oktober is het mogelijk om kaarten per lezing te kopen, deze zijn € 5,- per stuk. U kunt niet vooraf reserveren.

Dinsdag, 9 oktober 2012
Het verzamelen van modellen van steden

De lezing wordt gegeven door Jan Peeters, conservator van Het Markiezenhof. 

De cultuurhistorische achtergronden, het verzamelen van modellen van steden door vorsten in de zestiende en zeventiende eeuw, achtergronden en geschiedenis

Dinsdag, 16 oktober 2012
De maquette van 1747

De lezing wordt gegeven door Ad van den Bulck, auteur van de brochure Een versterkt landschap.

Tijdens de lezing zal Ad vertellen over het hoe en waarom van de maquettes zoals die in opdracht van de Franse koningen tussen 1668 en 1873 werden gebouwd, hoe dat proces in zijn werk ging en waarvoor de maquettes werden gebruikt.

Dinsdag, 23 oktober 2012

De vestingwerken van de West Brabantse Waterlinie

De lezing wordt gegeven door David Ross, Stichting Menno van Coehoorn.

Tijden deze lezing wordt er ingegaan op de essentie van de maquette, de vestingwerken van de West Brabantse Waterlinie, wanneer, welke, waarom en hoe ging dat in zijn werk.