Op deze dag gaat er in 24 uur een golf van licht over de hele wereld

 

WERELDLICHTJESDAG 8 DECEMBER 2024 

 

Op Wereldlichtjesdag worden er overal ter wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen, ongeacht op welke manier, of op welke leeftijd zij zijn overleden.

Op die dag gaat er in 24 uur een golf van licht over de hele wereld.

De bijeenkomst in dit kader wordt inmiddels voor de 19de keer in Bergen op Zoom georganiseerd op World Wide Candle Lighting Day, i.c. de tweede zondag van december.. 

Welkom zijn ouders die een kind hebben verloren, maar ook broers, zussen, opa’s en oma’s, vrienden, vriendinnen, leerkrachten, om samen stil te staan bij het kind dat gemist wordt. 

Of het nu gaat om een stilgeboren, een pasgeboren baby of een volwassen kind.

Samen beleven, samen stilstaan bij wat het kind en de naasten is overkomen maakt immers sterker.

De bijeenkomst vindt plaats in het Cultuurgebouw van RSG ’t Rijks, Burg. Stulemeijerlaan 24, 4611EG Bergen op Zoom. In de omgeving is op zondag voldoende gratis parkeerruimte.

De organisatoren willen graag een aanmelding ontvangen voor deelname aan de bijeenkomst vóór 28 november met opgave van de naam van het overleden kind en het aantal aanwezige personen. Graag willen zij ook een digitale foto ontvangen van het kind, wanneer nog niet eerder bijeenkomsten zijn bezocht. Aanmeldingen en foto sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daarnaast wordt gevraagd om een fysieke foto van het overleden kind mee te brengen. De foto krijgt een centrale plaats tijdens de herdenkingsbijeenkomst. 

Vanaf 18.00 uur zijn bezoekers van harte welkom in het cultuurgebouw voor een kopje koffie en is er gelegenheid voor gesprek, waarna om 18.30 uur de bijeenkomst start in de theaterzaal. Na afloop is er opnieuw ruimte voor gesprek met de andere ouders en organisatoren bij een kopje koffie.

 

Voor nadere informatie kan contact worden gelegd met 

Lilian Boudewijn 06-10 90 23 29 of bovenstaand mailadres

Martien van Leeuwen 06-34 54 08 35