Programma zondag 4 augustus begint om 10:00uur

Tractoren en motoren in Kruisland

 

Wie van oude motoren, tractoren en oldtimers kan genieten, moet echt eens gaan kijken in de Kochstraat te Kruisland. Tegenover Partycentrum Koch op een groot terrein is er dit weekend, een Lustrumweekend van OMTV  Noord-Brabant. Een gezellig dagje uit, om nostalgie op te snuiven van al het oude wat daar te bezichtigen is.

Er staat gemotoriseerd materiaal dat al meer dan 100 jaar oud is. Onderdelen hiervoor zijn er ook niet meer zo snel voor te krijgen. En zal er echte ambacht aan te pas moeten komen om dit alles draaiend te houden. Met machines uit de USA kan het zeker zo zijn dat men de onderdelen nog uit dat land kan laten komen, al worden de onderdelen dan wel wat prijzig. Dit vertelde mij een van de leden van de vereniging “De Lange Slag” uit Utrecht.

Merken zoals Deere, Fendt, Deutz of Ford zijn bij de meeste van ons wel bekend voor het werk op of rond de boerderij. De merken Ursus, Mc Cormick, Lanz Bulldog, Le Percheron en Pahpa zijn de minst bekende oudere beestjes die men graag aan u wil laten zien.

 

Kijk eens naar onze reportage foto’s van vandaag, of ga eens kijken in de Kochstraat te Kruisland.

 

Programma zondag 4 augustus vanaf 10:00uur

– Show van stationaire motoren en werktuigen

– Trekkershow en behendigheid

– Oldtimer brommers en auto’s

– Carrousel rijden met oldtimer trekkers

– Oude ambachten

– Jeugd programma

https://www.otmv.nl/noord-brabant/

 

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers