Zaterdag 29 juni 2024

 

Naar buiten met Kraaijenberg Outdoor  

Liefhebbers van ‘buiten’ opgelet! Op zaterdag 29 juni wordt Kraaijenberg Outdoor georganiseerd. Een gezellige dag van Brabants Landschap, voor iedereen die iets wil beleven in de natuur. Tussen 11.00 en 17.00 uur zijn er bij bezoekerscentrum De Kraaijenberg in Bergen op Zoom allerlei buitenactiviteiten te doen. Het evenement is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden. Om 11.00 wordt meteen goed afgetrapt met de onthulling van een nieuw speelonderdeel met water in het Klauterwoud. Hier ontdekken kinderen spelenderwijs hoe het water stroomt op de Brabantse Wal. Dit onderdeel is financieel mogelijk gemaakt door Aviolanda Aerospace en wordt onthuld door de directeur, Ivo van der Vlis.

Kom kennismaken met de boswachters en wandel mee met een excursie door het Markiezaat. Voor kinderen zijn er leuke doe-activiteiten. Je kunt nestkastjes, natuurarmbandjes en fossielen maken in het NatuurLab. Sportievelingen kunnen boogschieten, of pers je eigen fruitsapje met een speciale fiets.

Op de informatiemarkt staan kramen van allerlei groene organisaties op de Brabantse Wal en er is verkoop van biologische plantjes van Bergse Bodem. Je kunt de film “Brabantse Wal, van wad tot woud” bekijken en er zijn demonstraties van het Dutch Dronecentre en van een houtkunstenaar.  

Het adres is Fianestraat 21 in Bergen op Zoom. Let op de borden waar je de auto kunt parkeren. Of kom op de fiets! 

Water in het Klauterwoud

Om 11.00 wordt de dag meteen goed afgetrapt met de onthulling van een nieuw speelonderdeel met water in het Klauterwoud. Hier ontdekken kinderen spelenderwijs hoe het water stroomt op de Brabantse Wal. Dit onderdeel is financieel mogelijk gemaakt door Aviolanda Aerospace, bedrijfsvriend van Brabants Landschap. Het idee ontstond bij de bouw van een nieuwe hangar op Aviolanda. Die is zo ontworpen dat het hemelwater wordt opgevangen en naar het naastgelegen natuurgebied de Vinkenberg wordt geleid. In het Klauterwoud kunnen kinderen straks zien hoe het regenwater dat valt, door verschillende grondlagen zakt en daardoor gefilterd wordt. Interessant, maar vooral leuk om mee te spelen!

De rest van het jaar

Bezoekerscentrum De Kraaijenberg is het hele jaar geopend op zondag van 12.00 tot 16.00 uur en van april tot oktober ook op woensdag van 13.00 tot 17.00 uur. Iedere maand zijn er activiteiten voor volwassen, kinderen en kleuters. Kijk voor meer informatie op www.brabantslandschap.nl/activiteiten