Voor het eerst sinds jaren heeft het centrum van Bergen op Zoom weer een feestelijke doorkomst

 

Feestelijke doorkomst Roparun aan de Burgemeester Stulemeijerlaan te Bergen op zoom.

Een aantal enthousiaste inwoners van de gemeente, die de Roparun een warm hart toe dragen, heeft het initiatief genomen voor een feestelijke ontvangst van de deelnemers van deze sponsorloop aan de Burgemeester Stulemeijerlaan. Dat gaat gebeuren in de vroege ochtend van 20 mei (Tweede Pinksterdag). De eerste lopers worden daar verwacht rond 04.00 uur en de laatste doorkomst zal voor 10.00 uur gebeuren.

Voor het eerst sinds een aantal jaren heeft het centrum van Bergen op Zoom daarmee weer een ontvangst van de kleine 200 teams, die door de stad komen en die zich inspannen voor het goede doel: het leven van mensen met kanker draaglijker maken!

De organisatie van de nieuwe doorkomstplek heeft samenwerking gezocht met Roeli van Dorst van de herdenkingsmuur, die ook dit jaar weer een plaatsje krijgt aan het begin van de Burgemeester Stulemeijerlaan.

Deelnemers stoppen daar traditioneel om vrienden, familie en bekenden te herdenken met een bloemetje, het opsteken van een kaarsje of zo maar even een stiltemoment.

Even verderop in de buurt van de fontein worden de deelnemers warm verwelkomd door de organisatie van de nieuwe doorkomst, speaker Frits Leenders spreekt ze toe en er is uiteraard muziek. Daarbij wordt wel zoveel mogelijk rekening gehouden met het vroege tijdstip en zal de volumeknop later in de ochtend wat verder open gaan.

De hele buurt zal feestelijk versierd worden met vlaggen, ballonnen en een spandoek en dan natuurlijk in de gele kleur, die Bergen op Zoom al jarenlang hanteert voor de doorkomst van de Roparun. Iedereen die langs de route woont wordt van harte uitgenodigd om dat ook te doen.

Voor de nieuwe organisatie moet de doorkomst op Pinkstermaandag een bescheiden begin worden van hopelijk een groter feest in de toekomst. “Het ideaal zou zijn dat er vanaf de binnenkomst aan de Antwerpsestraatweg, waar een ontvangstcomité de lopers al jaren begroet, tot en met Halsteren een feestelijk lint door de gemeente loopt, dat de deelnemers een warm gevoel geeft en een stimulans is om de laatste ongeveer 90 kilometer richting de Coolsingel af te leggen”, aldus de wens va