Inspiratie en netwerkevent voor alle (pre)startende ondernemers

 

Inspiratie en netwerkevent voor alle (pre)startende ondernemers, ZZP’ers en Klein MKB bedrijven

Kennisevent voor Brabantse ondernemers bij De Associate degrees Academie Roosendaal

Op donderdag 16 mei 2024 vindt de  Startersdag West-Brabant plaats bij Associate degrees Academie in Roosendaal. Tijdens dit gratis toegankelijk evenement, georganiseerd door StartToGrow, in samenwerking met Startersdagen.com, krijgen (pre)startende ondernemers kennis en inspiratie aangeboden door landelijke en regionale partners.Ruim 25 kennispartners, delen hun kennis via een informatiemarkt, diverse workshops en kennispitches. De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel en is geheel gratis te bezoeken.

 

2023 kende landelijk 5% meer startende ondernemers dan het jaar ervoor. Echter nam het aantal opzeggingen in 2023 ook fors toe, met ruim 8%. Om ondernemers te ondersteunen in de start en groei van hun onderneming wordt daarom ieder jaar een Startersdag georganiseerd. Ruim 25 Brabantse en landelijke organisaties zijn dan aanwezig om hun kennis en kunde te delen richting ondernemers die hun eerste stappen naar het ondernemerschap willen zetten of toe zijn aan een volgende stap met hun bedrijf. Ondernemers (in de dop) kunnen bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de ondernemersmarkt of meerdere workshops en presentaties volgen. Een veelvoud aan onderwerpen komen aan bod, zoals: klanten vinden en binden, financiering aanvragen, belastingen, het opstellen van overeenkomsten, het beschermen van je merk, hoe je als ondernemer kan ontwikkelen en bijvoorbeeld het starten van een bedrijf vanuit een uitkering.

Kyra van t Westende, organisator van de Startersdag: “Wat de West-Brabantse Startersdag zo uniek maakt, is de nadruk op het netwerken met andere ondernemers en de kennisdeling van toonaangevende, lokale, kennispartners uit verschillende sectoren. Denk hierbij aan financieel management, administratie, ICT, marketing en nog veel meer. Door in gesprek te gaan met deze experts kunnen deelnemers hun horizon verbreden, nieuwe inzichten opdoen en met andere ondernemers waardevolle connecties leggen om hun bedrijf naar nieuwe hoogten te tillen”. 

Dit evenement is er voor alle soorten ondernemers in onze regio, of je nu een startende ondernemer bent die op zoek is naar begeleiding of een doorgewinterde professional die zijn netwerk wil uitbreiden, dit evenement biedt voor elk wat wils.”

Aanmelden

De Startersdag is kosteloos te bezoeken. Meer informatie, een overzicht van alle aanwezige kennispartners  en jezelf aanmelden kan via www.businessevenementen.com/westbrabant