Voor de winst tijdens de T-Strijd finale

Drie talenten strijden voor de winst tijdens de T-Strijd finale

Op vrijdag 15 maart is het weer zover! Drie artiesten gaan de strijd aan in Gebouw-T om de eerste plek te bemachtigen tijdens de T-Strijd Finale. Uit de tientallen inschrijvingen stonden er uiteindelijk 9 acts in de voorrondes van T-Strijd. Mansy, GrainBait en Breakout wonnen de voorrondes en moeten tijdens de finale gaan bewijzen dat zij de beste act van West-Brabant en Zeeland zijn.

T-Strijd is dé muziekwedstrijd voor West-Brabant en Zeeland, georganiseerd door Gebouw-T. Tijdens T-Strijd gaan regionale artiesten de strijd aan om zich een jaar lang de beste act van deze regio te mogen noemen. Op het spel staan studio-opnames, een optreden in Gebouw-T of op het Op De T Festival en een waardebon vanuit sponsor Magna Music. Zoals gebruikelijk kan het publiek weer hun stem uitbrengen en bepaalt hierdoor mede, samen met de jury, de uiteindelijke winnaar.

Mansy

Mansy, een Tilburgse artiest, laat zijn muziek spreken met doordachte autobiografische teksten en snelle flows. Hij werkt samen met producers uit alle hoeken van de hiphopwereld. Daaruit ontstaan tunes met verborgen betekenissen en verwijzingen waarvan je telkens weer een nieuwe ontdekt. Mansy heeft de mic in zijn vuist alsof het een zwaard is en geen schild nodig om de strijd aan te gaan.

GrainBait

GrainBait is als een bedwelmend muzikaal lokmiddel dat de luisteraar meeneemt in een unieke ervaring. Het rocktrio uit het Zeeuwse Tholen heeft zich gewapend met een repertoire van eigen nummers, waarin hardrock, grunge en blues een mix vormen. Met ritmische gitaarpartijen, krachtige vocalen, subtiele orgelgeluiden, en een strakke dreunende ritmesectie creëert GrainBait een onmiskenbare rauwe rocksound. De band schuwt ongebruikelijke maatsoorten niet, waardoor hun muziek een eigenzinnige en avontuurlijke twist krijgt.

Breakout

Breakout is een bijzonder jonge, creatieve en energieke hardrockband met een punk attitude die aanstekelijk eigen werk schrijft. Ze timmeren hard aan de weg en zijn bij Popaanzee geselecteerd voor het landelijke traject Popsport. Hier hebben ze samengewerkt met Marien Dorleijn en in 2023 een te gekke live sessie opgenomen in de studio van De Staat. Breakout won in 2022 de aanmoedigingsprijs van Spectra en deden mee aan een Internationale bandwedstrijd. Hun live shows verrassen met aansprekende eigen nummers, een grote podium aanwezigheid, theatrale elementen en afwisseling tussen moordende energie en adembenemend stille momenten.

Vrijdag 15 maart: T-Strijd finale in Gebouw-T. Om 20.30 uur gaan de deuren open, aanvang is om 21.00 uur. Een kaartje kost 5 euro.