Zwiepers en Zeperds nu officieel te koop

 

Boekpresentatie Henk Witjes / Zwiepers en Zeperds

 

De hoofdrol speler van deze middag “Henk Witjes”, was nog maar zojuist binnen bij Schenklokaal Prins Heerlijk daar er meerderen de drempel overschreden voor zijn nieuwe boek te bemachtigen Zwiepers en Zeperds. Henk een man van de tijd verwelkomde alle aanwezigen, maar was eigenlijk meer benieuwd of de Spanjaard met zijn knechten waar hij mee af had gesproken, wel op tijd zou verschijnen. Dat gebeurde ook omdat luidkeels gezongen werd van “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht”. Het aller eerste exemplaar van zijn nieuwe pennenvrucht was dan ook voor de goed heilig man. Deze wilde uit goed fatsoen zijn grote rode boek wel ruilen, al vond Henk dit niet nodig. Henk zijn bladzijde in dat grote boek was dan ook helemaal wit blanco. 

“Zou hij dan echt braaf geweest zijn het afgelopen jaar”.

Een kort bezoekje was het van Sinterklaas die het heel druk had en snel weer weg moest. Waarna men aan de officiële kon beginnen. Een aantal mensen zoals Albert Hagenaars, Marc Kerkhofs en Harold Schuurbiers kregen het boek van Henk voor de hulp en de ruimte die beschikbaar was gesteld. Pim van Bommel uitgever van de Boekenindustrie zegt weinig te hoeven na te zien op het manuscript wat Henk toezend. Het is altijd verzorgt en vertrouwd, kan er geen spelfouten in vinden.

Onder het genot van een drankje en hapje ondertekende Henk Witjes de gekochte exemplaren. En werd de middag bij Harold en Annemarie bij Schenklokaal Prins Heerlijk gezellig afgesloten.

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers