ProefMei, het culinaire en culturele festival was ook deze jubileumeditie een groot succes.

Na 15 jaar ProefMei mag het evenement nog steeds op onverminderd enthousiasme van velen rekenen. Het festival wordt al vanaf het eerste moment gedragen door een grote groep vrijwilligers, toprestaurants en bevlogen ondernemers. Met het Markiezenhof als sfeervolle locatie waar alles samenkwam: producten uit de streek, duurzame voedselproductie en streekgerechten van toprestaurants. 

ProefMei bracht een verdere focus aan op bewustwording van verantwoorde, innovatieve en duurzame voeding uit eigen regio. Chefs verwerkten innovatieve producten en ingrediënten in de gerechten, zoals algen-aioli. Bezoekers weten naast de mooie en vernieuwende gerechten ook het muziekprogramma te waarderen. En zo veel meer. Het evenement staat als een huis, met een veelzijdig programma voor jong en oud. Basisschoolleerlingen werden uitgenodigd voor een workout met De Fitfabriek en gezonde lunch; een mooie aftrap van het project ‘Wat je eet dat ben je zelf’. Families konden meedoen aan de ProefMei Expeditie. Een leerzame speurtocht voor de hele familie in en rond de Bergse Binnenstad en onderweg letterlijk en figuurlijk proeven van al het moois van dichtbij! En het jeugdorkesten van Harmonie Kolping’s Zonen trakteerde bezoekers op een magische reis langs zes wereldberoemde sprookjes.

Oui, oui, très jolie

De Pop-Up Tour ging dit jaar op de Franse toer. Voor de deelnemers was het programma een grote verrassing. Ze werden in De Maagd toegesproken door Napoleon, bij een autobandenspecialist werd een Michelinster uitgereikt en de Antoniusmolen was omgedoopt tot Moulin Rouge. Entertainment, verrassende wendingen en lekker eten waren ook nu weer dé ingrediënten van de Pop-Up Tour. 

Op zondag, de laatste dag van ProefMei, lieten Harmonie Kolping’s Zonen en bezoekers zich niet afschrikken door de hoge temperaturen. Zij zetten letterlijk en figuurlijk de toon tijdens een koffieconcert in de Beeldentuin.