Deelnemende kunstenaars beeldentuin 2023
Lieke Baarmans – Sieraden
Sinds 2009 maak ik kralen van glas en deze verwerk ik daarna tot sieraden. Flamework of lampwork is een glasbewerkings-techniek. Het is het rechtstreeks smelten van glas met behulp van een brander.
Door de jaren heen heb ik veel workshops gevolgd om mezelf de verschillende technieken eigen te maken en ik geef inmiddels zelf ook sinds een aantal jaren workshops.
Maria Dam – Creaties van materiaal dat de natuur biedt
Van jongs af aan lag mijn passie bij de natuur. Als oudste van het gezin van 6 hield ik mijn broers en zusjes al vroeg bezig met knutselen met zelf verzamelde, natuurlijke materialen.
Dat ik koos voor een opleiding biologie lag in de lijn der verwachting. Ik gaf 38 jaar les in het MBO, in vele disciplines. Graag gaf ik daar een praktijkgerichte en creatieve draai aan.
Tussendoor haalde ik mijn vakdiploma bloemsierkunst volgde diverse creatieve cursussen. Later ook Ikebana (Japanse bloemsierkunst). Ik geef nu ongeveer 15 jaar bloemschik-groencursussen en workshops. Mijn voorkeur gaat uit naar creaties met takken. Ook in combinatie met hooi en wol. Daar maak ik, van klein tot groot, allerlei abstracte en minder abstracte figuren van voor tuin, exposities en op verzoek. Sommige werkstukken zet ik om in een workshop voor mijn cursisten.
Ik geniet van de uitdaging om een bos snoeihout om te zetten in een kunstwerk. Telkens komen er weer nieuwe materialen en ideeën op mijn pad, dus dit is nog maar het begin. Omdat deze natuurlijke ornamenten (in een tuin) uiteindelijk vergankelijk zijn, raak je er nooit op uit gekeken en blijft voor mij de prikkel aanwezig om telkens iets nieuws te creëren. Maar mijn cursisten prikkelen mij ook om telkens met iets nieuws voor de dag te komen.
Marian van Garsel – Keramiek
Door te experimenteren met verschillende technieken staat mijn werk bekend als veelzijdig en verfrissend. Na het volgen van een masterclass dozen bouwen is Marian een andere weg ingeslagen. De dozen die Marian maakt zijn allemaal uniek met toevoegingen van hout of ijzer.
Bron van inspiratie zijn vaak eenvoudige dingen van de dag. Dagelijkse momenten worden op een eigen creatieve wijze verbeeld in dikwijls organische elementen. Voor de een vanzelfsprekend mooi, voor de ander het moment van een eigen interpretatie.
DE FASCINATIE STAAT, DE INSPIRATIE BLIJFT, DE VERBEELDING IS AAN U.
Cor Hemmes – Glaskunst
Hij beoefent verschillende disciplines van de glaskunst:
Fusen: het aan elkaar smelten van stukken glas waardoor er een nieuwe creatie ontstaat.
Pâte de Verre: een glaskorreltjestechniek waarmee je objecten kunt maken die een oppervlaktestructuur hebben van “suikerbeesten”.
Kilncasten: het “gieten” van vloeibaar glas in een oven in een vooraf gemaakte mal van gips of van zand.
Het U.V.-verlijmen: van stukken glas tot een kunstobject.
Hij maakt objecten voor in huis en in de tuin, waarbij hij glas combineert met b.v. roestvrijstaal of (raku-) gestookte keramiek.
Inspiratie vindt hij in de natuur en de breking van Licht in Glas.
In een persoonlijk gesprek vertelt hij u graag meer over zijn fascinatie voor het materiaal GLAS.
Richard de Weert – Multidisciplinair kunstenaar
Ik ben altijd op zoek naar materialen,
vormen en structuren waarmee ik mijn werkstukken kan voltooien.
Van grafiek, tekening, schilderij, collage, mixed media, fotografie
tot aan recycling van afgedankte voorwerpen.
Niets is vanzelfsprekend en mijn werk is vaak een combinatie van meerdere disciplines.
Ik neem u mee op een reis door mijn eigen fantasie.
Een blik op mijn hedendaagse werk, vol van inspiratie, levendigheid, vaak stormachtig.
Ik schuw het experimentele vlak niet en bewandel met tal van technieken,
de zoektocht van het ontstaan.
Op natuurlijke wijze vloeien schilderwerken, collages en tekeningen in elkaar over.
Verbondenheid en gebeurtenissen uit het leven
zijn vaak terugkerende elementen in mijn werk.
Ik ben gefascineerd door al wat het leven te bieden heeft en probeer hieraan
met humor en fantasie een eigen vorm te geven.
Ik laat het liefst mijn werk 'groeien', zonder vooropgezet plan.
Het proces is oneindig, de passie geboren.
Paula Withagen – Beelden & Schilderijen
De steensoorten waar zij in werkt zijn: Arduin, Marmer, Albast en verschillende Serpentijn soorten. Ze komen uit België, Italië, Spanje en Zimbabwe. Bijna altijd kapt zij menselijke figuren. Bij eenlingen zoekt zij vooral naar houding en emotie. Soms bewegen deze figuren zich op de rand van het spanningsveld, dan weer lijken ze bevroren in hun houding. Tot slot is voor haar de eenheid “beeld en sokkel” fundamenteel. Evenals in de beelden zijn er menselijke figuren te ontdekken in de schilderijen. Dus men zou van een gebeeldhouwd schilderij kunnen spreken.