Welkom op culinair en cultureel festival ProefMei 2023!

ProefMei, het culinaire en culturele festival in het hart van de groenblauwe Zuidwestelijke Delta staat voor de deur! De binnenplaatsen en de zalen van stadspaleis het Markiezenhof in Bergen op Zoom vormen van 8 tot en met 11 juni het podium voor producten uit de streek, duurzame voedselproductie en streekgerechten van toprestaurants uit de Brabantse Wal en Oudenaarde.

De hoofdrollen op ProefMei zijn weggelegd voor de befaamde drie AAA’s (Asperges, Ansjovis en Aardbeien) en de vierde A (het Thoolse Aardappeltje). Maar tijdens ProefMei kun je ook proeven van muziek. Een gevarieerd muziekprogramma brengt je helemaal in de stemming die past bij het moment van de dag. Vrijdag, zaterdag en zondag zijn de culinaire pleinen van Het Markiezenhof vrij toegankelijk. En er is meer, voor jong en oud!  

Wat je eet dat ben je zelf

Het programma van ProefMei is opnieuw veelzijdig. Zo trappen we donderdag af met de businessavond. In Het Markiezenhof presenteren chefs mooie en verfijnde gerechten uit de regio. Onder het genot van een bijpassend drankje nemen zij u mee in het verhaal achter ons voedsel. Het verbinden van inwoners, bedrijven, ondernemers, overheden, onderwijsinstellingen en (culturele en maatschappelijke) organisaties staat centraal. 

Op vrijdag 9 juni komen beleving, beweging en bewustwording samen in de Franse Tuin van Het Markiezenhof voor de leerlingen van groep 5 van basisschool de Kreek en de Rode Schouw. In samenwerking met De Fitfabriek organiseren wij een van top tot teen verzorgde workout met een gezonde en verantwoorde lunch uit de streek. Lekker calorieën verbranden te midden in de ambiance van expositie “Hete Vuren”. Het programma is de aftrap van het project “Wat je eet ben je zelf!” voor basis- en voortgezet onderwijs. 

In de avond vindt de bekende ProefMei Pop-Up Tour plaats met tussenstops op bijzondere locaties, met verrassende gerechten en muziek in een verrassende ambiance. 

ProefMei Expeditie, een speurtocht voor de hele familie!

ProefMei nodigt kinderen en familie uit om op zaterdag 10 juni deel te nemen aan de ProefMei Expeditie. Een ontdekkingstocht in en rond de Bergse Binnenstad en onderweg letterlijk en figuurlijk proeven van al het moois van dichtbij! Samen wandel je door de binnenstad op zoek naar aanwijzingen. Op de route van de speurtocht bevinden zich leuke ontdekkingspunten waar je wat ziet, ruikt, leert en/of proeft. Lukt het jullie om het raadsel op te lossen? 

De speurtocht heeft een afstand van ongeveer 2,5 km  en duurt ongeveer 2 à 3 uur. De start is tussen 12.00 en 14.00 uur vanaf VVV Brabantse Wal (naast Het Markiezenhof) en eindigt in de Beeldentuin van Het Markiezenhof.

Harmonie Kolping’s Zonen zet de toon in de Franse Tuin

Bezoekers van de Franse Tuin van Het Markiezenhof krijgen op zaterdagmiddag tussen 14.30 en 16.00 uur een muzikaal verhaal aangeboden door de jeugdorkesten van Harmonie Kolping’s Zonen en OhnO! Jazzband. Bezoekers worden meegenomen op een magische reis langs zes wereldberoemde sprookjes. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

Op zondag 11 juni van 11.00 tot 13.00 uur verzorgt Harmonie Kolping’s Zonen, samen met speciale gast Roel van der Zande, een koffieconcert. Bezoekers worden getrakteerd op lokale lekkernijen, zoals luxe belegde broodjes, sappen en een aardbeiendessert. Kortom, een smaak- en sfeervolle invulling van de zondag! 

Kortom, culinair en cultureel festival ProefMei heeft veel te bieden! Dit veelzijdige evenement vindt plaats van donderdag 8 juni t/m zondag 11 juni. Voor meer informatie of tickets voor de businessavond en het koffieconcert, ga naar www.proefmei.nl en volg ons op Facebook en Instagram!