Uit Halsteren ontvingen we de volgende berichten

Heemkundekring Halchterth op zoek naar:

Materialen over cafeetjes.

 In Halsteren stonden  vanaf 1900 tot begin deze eeuw heel wat cafeetjes.

In iedere wijk, en natuurlijk de meeste in het centrum stonden wel een aantal  kleine en / of grotere cafe’s. Wie kent nog de namen hiervan, of weet wie de uitbaters waren. Waar stonden ze allemaal. Heemkundekring Halsteren/ Lepelstraat is op zoek naar de gegevens over deze zaken. 

Kent u nog een leuke anekdote uit vroegere tijd of heeft u veel verhalen gehoord over deze tak van horeca in ons mooie dorp. Alle verhalen, namen en of foto’s uit de oude doos zijn welkom. Maar vooral de verhalen. We hebben al heel wat foto’s, maar nog veel te weinig verhalen. In het najaar van 2023 willen we een overzichtstentoonstelling houden met foto’s en eventuele verhalen, waarna in 2024 een boek zal verschijnen.

Iedereen die op zolder nog schoenendozen met foto’s heeft staan vragen we om daar eens in te kijken. We zouden u daar heel dankbaar voor zijn. Hoe meer hoe beter we de tentoonstelling en het boek kunnen presenteren. Men kan informatie inwinnen en materialen inleveren bij: Dhr. W. Mouwen, Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Herkomst van onze voor-en achternamen.

Op dinsdag 23 mei 2023 zal er bij Heemkunde Halchterth in Halsteren een interessante lezing gegeven worden. De werkgroep genealogie heeft Mevr. Conny van den Eijnden bereid gevonden een lezing te komen geven. Zij komt een presentatie geven over onze namen. Zowel voor als achternamen komen aan bod. De herkomst van onze voor-en achternamen zijn soms  moeilijk te achterhalen .Heet ik nu naar een oma of oudtante, verre neef of naar mijn grootvader. Het zal een interessante , leerzame maar ook humoristische lezing worden, omdat velen van ons ondertussen niet (meer) weten, waar onze namen van afgeleid zijn. Er is tijdens de pauze een mogelijkheid om de betekenis van voornamen op te zoeken. Na het tweede deel over achternamen, is er ook nog gelegenheid om de betekenis daarvan op te zoeken, of aan Conny te vragen wat  uw familienaam  betekent.

De lezing begint om 14.00 uur.

Hof van Ram Beeklaan 29a Halsteren.

De toegang is gratis, ook voor (nog) niet leden.

De zaal is open om 13.30 uur .