REALmag is een zichzelf ontdekkend magazine over entiteit, kunst en wetenschap

 

 

Zondag 26 februari 2023, Start: 15.00 uur Galerie Sylvia Thijssen, Marksingel 1, Breda

Na de succesvolle release in Rotterdam komt REALmag. op 26 februari naar Breda om ook daar het nieuwe magazine te presenteren. Schrijver Frans August Brocatus is een van de aanwezige schrijvers die zich worstelt in het programma. Zelf zegt hij er dit over: 'Ik word geïnterviewd, lees een fragment uit mijn verhaal en draag gedicht(en) voor. Alles in relatie tot hotels en hotelkamers."

Het belooft een spannende dag te worden. Het programma voor die dag ziet er als volgt uit:

15.00 uur Inloop

15.15 uur Presentatie over REAlmag.

15.30 Gedichten van Louis van Londen

15.45 uur Talkshow. Interviews en voordrachten. Gasten zijn: Bart Kemps, Sylvia Thijssen, Frans A. Brocatus, Nita Steketee, Liliane Waanders en Gert-Jan van den Bemd

16.45 uur Klankgedichten. Selma Lagewaardt (tekst) en Hans Tonino (muziek)

17.00 uur Borrel

Nita Steketee exposeert haar werk in de galerie. Er zullen o.a. Bulky Bracelets te zien zijn, gemaakt van found objects in NYC tijdens haar verblijf in het Chelsea Hotel.

"We zien jullie graag verschijnen." Aldus de organtisatie.

Waarom is het hotel voor velen toch zo’n magische plek? Auteur Mark Watson komt in The Guardian met deze verklaring:

Hotels herbergen een scala aan mensen die elkaar niet kennen, maar die toch de nacht onder hetzelfde dak doorbrengen en elkaars gedrag beïnvloeden, misschien zonder zich daarvan bewust te zijn: ze horen elkaars badwater weglopen, ze vangen fragmenten van gesprekken op in de lift. Een stel in de lobby is misschien al jaren samen, of geliefden op zoek naar anonimiteit. Een groepje van drie dat om twee uur in de ochtends arriveert zouden zakenpartners kunnen zijn die zojuist een deal sloten in een andere tijdzone, of moordenaars die kort ervoor het lijk van hun slachtoffer hebben gedumpt.’ 

Een aardige poging, maar volgens ons speelt er meer. Dus gingen we op reis en keerden ons hotel binnenste buiten. We haalden alles uit de kast, veegden het stof van onder de bedden, plukten het schaamhaar uit de doucheputjes. Het resultaat mag er zijn! Alles in REALmag. #8 draait om het hotel, sterker nog, REALmag. #8 is een hotel: The Real!"

Frans is een van de schrijvers die deelnemen aan de Bergse Boekenweek Beurs op 11 maart aanstaande die plaatsvindt in Theater Den Enghel.