Vrijdag 2 december 2016 stond heel Bergen op Zoom stil bij het overlijden van een rasechte Bergenaar in hart en ziel, die ons op 25 november ontvallen was: Kees Becht.
Zelfs het voltallige college was aanwezig bij de indrukwekkende herdenkingsdienst die vrijdag. We kregen een aantal feiten van Kees Spikker aangeleverd:
“Kees Becht was in de oorlog actief in het verzet en verbleef als gevolg daarvan in enkele concentratiekampen.
Ook was Kees Becht iets meer dan de 1e Naoorlogse prins Nilles I, maar heeft voor de stichting Vastenavend de basis gelegd voor het feest zoals dat ieder jaar wordt gevierd.
Ook als ondernemer, o.a. als oprichter van de B3 vruchtensappen, heeft hij veel betekend voor de regio, Kees Becht was indertijd al bezig met het MBO (Maatschappelijk Betrokken Ondernemen).
Toen hij in het begin van de jaren 90 het boek had geschreven “Josina het is toch Zonde” nam hij contact met mij op met de woorden “Kiske da boekske van mijn motte jullie ok kenne leze”.
Kees heeft toen i.s.m. de stichting WéViGé studio ruimte gehuurd bij de blinden bibliotheek in Den Haag en het boek zelf ingesproken met zijn markante stem.”
Afgelopen zondag, nadat al vele jaren het geluid klonk dat Kees Becht een eigen straatnaam verdiende, stond de markante Bergenaar weer in de volle aandacht. Er werd in het havengebied een heuse brug naar hem vernoemd: De Kees Becht Brug.
Dick Vermaas was erbij om de feestelijke opening vast te leggen.