De redactie van Regioactueel gaat een verregaande samenwerking aan met de regionale Omroepstichting ZuidWest, om op die manier een doorstart te maken. Door het bundelen van de krachten denken de partijen de regio optimaal te kunnen bedienen door middel van televisie, radio en internet.

 

Medio augustus vorig jaar besloot Regioactueel om de nieuwswebsite voorlopig stop te zetten wegens een gebrek aan adverteerders. In de periode die daarop volgde zijn de oprichters gaan kijken of een doorstart mogelijk was. Na maanden van wikken en wegen is besloten de krachten te bundelen met de regionale omroep om op die manier met een krachtig totaalproduct de markt op te gaan.

De samenwerking houd in dat de redactie van Regioactueel, bestaande uit drie man, de actualiteitenredactie binnen ZuidWest TV op poten zullen zetten. “We zullen hoofdzakelijk bezig zijn met waar we altijd al bezig waren, en dat is reportages maken” legt Vincent Krijtenburg van Regioactueel uit. “Deze publiceren we op de nieuwssite maar ook direct op televisie (kabelkrant)” vervolgt hij.

Maarten van den Boom, van omroepstichting ZuidWest spreekt over een gedroomde samenwerking. “De omroep gaat nu actualiteit brengen, en dat is iets wat we tot op heden nooit echt hebben kunnen doen” Naast de regio bedienen met hoogwaardige informatie en actualiteit geloven de drijvende krachten ook in een stevigere marktpositie. De omroep is voor een deel afhankelijk van verkoop van advertenties, en met de huidige ontwikkelingen wordt het voor de ondernemer in west-brabant erg aantrekkelijk om via ZuidWest TV en ZuidWest FM te adverteren.

Hoewel de voorbereidingen in volle gang zijn, kan er nu nog geen definitieve startdatum worden genoemd.