Er draaide vanavond (donderdag 9 februari) een bijzondere film in bioscoop C. Cinema Kiek in de Pot. 

Stichting de Vierschaar presenteerde daar voor een superenthousiast gezelschap van zo’n 170 bezoekers een videoregistratie van haar laatste voorstelling Les Misérables.  Een goedmakertje ter compenstatie van de afgelaste uitvoering van vrijdag 16 september vorig jaar op het Ravelijn. Door de barre weersomstandigheden viel het spektakelstuk letterlijk en figuurlijk in het water. Een extra live-voorstelling zat er destijds niet meer in.

Dus zocht De Vierschaar naar alternatieven om de teleurgestelde bezoekers tegemoet te komen. Zo’n 170 kijkers van toen kozen ervoor om dit jaar in september met ruime korting de nieuwe Vierschaarproductie ’53 bij te wonen. Uit dank voor die loyaliteit konden ze gisteravond vanuit een droge zitplaats in de bioscoop alsnog het twee uur durende spektakel zien, dat ze vorig najaar noodgedwongen moesten missen. 

De film van Les Misérables is gemaakt door Bigboy Film uit Bergen op Zoom. Overigens zijn de tribunes bij ’53 op Fort de Waterschans in september overdekt. Kaarten voor die tien voorstellingen zijn te koop via vierschaar.nl/tickets.