Eerbetoon aan Prins Nilles I, of Mr. Cornelis Jacques Gerardus (Kees) Becht.

In het gebied van de voormalige Potas begrensd door het gerestaureerde Smitsvestje, het Groot Arsenaal en de toegang tot de haven met Hamplein, is een moderne wijk ontstaan met spraakmakend straatpatroon en aangename architectuur. De namen van de straten passen in het Berregse: Blauwe Schuit, Hof van Steketee, Prinsekaai, Maskeplaats. Op het Spiritus terrein er tegenover wordt nog steeds gebouwd. De namen van de stoere appartements-gebouwen klinken vertrouwd net als de straten met Melassekaai en Spirituslaan als naam. Een nieuwe verbinding tussen beide wijken is inmiddels gerealiseerd door middel van een stalen brug over de oude haventoegang. Deze brug heeft een bekende naam gekregen.

De Kees Becht brug!

Deze brug vormt een verbinding die Kees Becht tijdens zijn leven zelf ook maakte: Vastenavend (de ene wijk met de straten vernoemd naar de Vastenavend) waar Kees als Prins Nilles 1 na de oorlog in 1946 een belangrijke vormgever van is geweest en bedrijvigheid (de andere wijk met de industriële straten) omdat Kees een zeer succesvolle ondernemer is geweest in diverse branches. Kees was ook wethouder van Bergen op Zoom.

Voor meer achtergrondinformatie over Kees Becht: https://nl.wikipedia.org/wiki/Kees_Becht 

Op zondag 12 Februari 2023 hebben wij het voorrecht om samen met zijn familie en met een bestuurlijke vertegenwoordiging van de Gemeente Bergen op Zoom officieel de brug te openen. Het programma is als volgt:

• 11.45 uur: Ontvangst gasten in het Groot Arsenaal

(parkeerruimte aanwezig)

• 12.15 uur: Stoet van Groot Arsenaal naar de Kees Becht brug

• 12.30 uur: Start ceremonie bij de Kees Becht brug

• 13.00 uur: Afronding