Als je toevallig de brievenbus hoort klepperen komend weekend dan kan het zomaar zijn dat de Vastenavendkrant op je deurmat is gevallen.

Want in het weekend van vrijdag 10 februari zal de Vastenavendkrant huis aan huis bezorgd worden door heel het Krabbegat. Voor de Vastenavendkrant heb je geen abonnement nodig, want je krijgt deze gratis en voor niets in huis! En dat allemaal door de vrouwen en mannen van de I.C.B.!

Dit jaar zelfs een extra dikke Vastenavendkrant met maarliefst 56 pagina’s pure leut en hier en daar een serieuze noot. Natuurlijk vind je de vertrouwde proclamaties van Prins Wannes de Derde en de Grootste Boer in de Vastenavendkrant. Nes als een katern spesjaal voor de kleine Krabbekes en Kreukeltjes met bijvoorbeeld verhalen van de Nar en Steketee, puzzels en leutige tekeningen!

Maar ook vind je leutige verhalen over tarotkaarten leggen in de Ponderosa, een tijdmachine van ome Rien of bijvoorbeeld een buitenaards wezen – D’n Blekke – die hier Vastenavend kom houden. Als vanzelfsprekend allemaal rijkelijk en mooi geïllustreerd door bekende Bergse kunstenaars. Ook krijg je achtergrondverhalen over de Blauwe Schuit en het spelen van leentjebuur. Daarnaast is er ook volop aandacht aan de jubilerende dweilbands en bouwclubs. En dat zijn er wat! We lichten maar een kleine sluier op van wat je kan verwachten, de rest moet je zelf maar lezen. En… geen enge verhalen of wereldleed in de Vastenavendkrant, nee! Gewoon Bergse leut die de sleur van elke dag doet vergeten. Nog ’n paar dagen en dan heb je hem in huis; letters op gekleurd papier die samen met het beeld verworden tot een brok leut! En je weet: je kan beter belezen zijn dan belegen!

BERREGS:

De Vastenavendkrant kom t’r aan! Agge sewijle de brievebus oor kleppere kommend wiekend dan ken ’t zomar zijn datte Vastenavendkrant op oew deurmat is gevalle. Want in ’t wiekend van vrijdag 10 febrewarie zal de Vastenavendkrant uis aan uis bezurregd worre deur éél ’t Krabbegat. Voor de Vastenavendkrant edde gin abbenement nòòdeg, want ge kreg t’m grates en vor niks in uis! En da d’ammaal deur de vrouwe n’en manne van d’I.C.B.!

Dees jaar zellefs ’n ekstra dikke Vastenavendkrant mè marliefst 56 pagina’s pure leut en ier en dèèr ’n serieuze noot. Netuurlek vinde de vertrouwde proklemasies van Prins Wannes d’n Derde n’en de Gròòtste Boer in de Vastenavendkrant. Net as ’n ketèrn spesjaal vor de kleine Krabbekes en Kreukeltjes mè bevobbeld ver’ale van de Nar en Steketee, puuzels en leutege tekeninge!

Mar ok vinde leutege ver’ale over tarotkaarte legge in de Ponderoos, ’t tijdmesjien van ome Rien of bevobbeld ’n buitenaards weze – D’n Blekke – die ier Vastenavend kom ouwe. As vaneiges ammaal rijkelek en gèèf geïllustreerd deur bekende Berregse kunstenèèrs. Ok kredde achtergrondver’ale over de Blauwe Schuit en ’t speule van leentjebuur. Dèèrneve is t’r ok vollop aandacht vor alle jubelerende dweilbends en bouwklups. En da zijn d’r wa!

Me lichte mar ’n kleine sluier op van wagge ken verwachte, de rest motte zellef mar leze. Enne… gin enge ver’ale of wereldleed in de Vastenavendkrant, neeje! Gewòòn Berregse leut die te sleur van ieleke dag doe vergete. Nog ’n paar dage wachte n’en dan eddem in uis; letters op gekleurd pepier die same mè d’t bééld verworre tot één brok leut! En ge wit: ge ken beter beleze zijn dan belege!