Inspiratie met een 3D frees

In het bedrijfspand van Eventum aan de Dr. Ing. Van Veenweg te Bergen op Zoom had de Vastenavend Akkedemie samen met FABLAB dat een afkorting is van Fabrication Laboratory  https://www.fablabboz.nl een presentatie avond voor ondernemend Bergen op Zoom, of misschien in de toekomst wel ver buiten onze stad. Ruim 300 Fablabs zijn er al wereldwijd dat een concept is van Neil Gershenfeld uit Massachusetts.

Nick van Huffel opende de avond waarna men het woord gaf aan wethouder Letty Demmers die dit een bijzondere ontwikkeling in de vormgeving van de maatindustrie vind. Zeker kijkend naar de samenwerking met scholen en ondernemers. Ook ziet ze hier kansen voor de vastenavend bouwclubs om hun creaties nog mooier in beeld te brengen. 

Een CNC frees is bij velen al wel bekend, maar men heeft hier een 3D print aan gekoppeld. Nadat de wethouder de machine in werking had gesteld door een druk op de knop konden belangstellenden zien hoe redelijk snel een mal met verfijnde lijntjes geproduceerd werd. En over verfijning gesproken heeft Daan Versijp dat wel in de vingers. Werkend op zijn laptop en computermuis creëert hij via het programma Sculptris Alpha 6 de mooiste figuren in beeld.

En prima avond was het volgens wethouder Demmers. Die vond dat alle nieuwe ontwikkelingen als een sneltreinvaart voorbij komen. Zodat er om de twee weken wel wat door de vastenavend akkedemie https://www.vastenavendakkedemie.nl georganiseerd kan worden.

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers