Met volle passie blues beleven op de zondagmiddag

Op zondagmiddag 2 oktober organissert Stichting Live@Zoom het 13e bergs Bluesfesival. De deuren gaan Gebouw-T gaan om14.30 uur open voor een onvervalste bijzondere bluesmiddag. Er zijn in de grote zaal 2 optredens. De bezoekers worden welkom geheten in de foyer met een akoestische set van niemand minder dan Ralph De Jong. Op het grote podium gaat de steviger blues van start met de Nederlandse formatie The Strikes en de middag word afgesloten met de Engelse gitaarwonder Aynsley Lester.

AYNSLEY LISTER (UK)

Aynsley Lister is één van de populairste hedendaagse bluesgitaristen van het Verenigd Koninkrijk - velen beschouwen hem als één van de beste ter wereld. Zijn unieke op blues gebaseerde rock en eigentijdse songs, raken hart en ziel. Of hij nu gepassioneerd zijn eigen materiaal schrijft en opneemt of het publiek betovert tijdens zijn liveshows, één ding is overduidelijk: muziek zit in zijn DNA en vloeit uit zijn vingertoppen als oorstrelend gitaargeluid.esze Met meer dan 100.000 verkochte albums, veel lovende kritieken en jaren van spraakmakende tours, spreekt Lister's cv voor zich en bevestigt het zijn positie als toonaangevend artiest van Britse met blues doordrenkte muziek. Het is duidelijk dat Aynsley geboren is als muzikant. Hij zal zorgen voor een spetterend afsluitend optreden op deze 13e editie van het Bergs Bluesfestival! Mis dit niet!!

THE STRIKES

The Strikes speelt de blues zoals die gespeeld moet worden. Zanger Pieter van der Pluym alias Big Pete doet zijn naam zeker eer aan! Hij is een alom gewaardeerd artiest in de nationale en internationale top blues scene en is te horen op vele opnames van beroemde blues grootheden. Gitarist Sjors Nederlof speelde na avonturen met o.a. King Mo met diverse artiesten waar onder Hook Herrera. Na wat “rust” stort hij zich weer in het geweld van The Strikes. Bassist Roelof Klijn heeft een lange lijst aan artiesten die hij heeft begeleid tijdens optredens in binnen- en buitenland. En dan is er nog de onuitputtelijke drummer/swinger Jody van Ooijen. Een graag geziene en gevraagde muzikant in vele bands. We hebben het hier het hier over een band waarvan de leden klaar zijn om de planken uit het podium te spelen. Gewoon vol passie en energie!

RALPH DE JONGH

Ralph de Jongh is zeer waarschijnlijk één van de hardst werkende songwriters van Nederland. Een hard werkende songwriter die aan kwaliteit niets inlevert, laat dat duidelijk zijn. Vorig jaar bracht hij nog een dubbelaar uit en eerder dit jaar drie cd’s met 40 nieuwe, eigen nummers. De lovende recensies met vijf sterren vlogen ‘m om de oren. Originele en authentieke muziek rechtstreeks vanuit het hart. Dat voel je, dat beleef je en dat vergeet je nooit meer. “Een van de beste songwriters van Nederland” – Music Maker Magazine “Het is werkelijk een sensatie om deze charismatische blonde god aan het werk te zien” – Het Parool.

Programma 13e Bergs Bluesfestival, zondagmiddag 2 oktober 2022

Gebouw-T te Bergen op Zoom

14.30 uur Zaal open

15.00 uur Ralph de Jong

15.30 uur The Strikes

16.30 uur Ralph de Jong

17.00 uur Aynsley Lester

Tickets in VVK €17.00 Kassa € 19.00