Op zaterdag 24 september 2022 wordt voor de vierde keer Bergen op Zicht georganiseerd door Stichting Bergen op Zicht in samenwerking met Rotaryclubs Bergen op Zoom en Bergen op Zoom-Noord.

 

Het doel van Bergen op Zicht is om een evenement te organiseren waarbij de inwoners van de gemeente Bergen op Zoom elkaar kunnen ontmoeten en kunnen laten zien wat zij allemaal doen in hun vrije tijd, vanuit hun hart. Samen muziek maken, sporten, zorg verlenen, de maatschappij versterken en mensen dichter bij elkaar brengen. Het is een dag vol interactie om te laten zien dat we veel doen zonder dat daar iets anders tegenover hoeft te staan. 

Het evenement wordt gehouden van 12.00-17.00 uur en vindt plaats in de binnenstad, te weten: de Grote Markt, de Fortuinstraat, een stuk van de Steenbergsestraat, op het terrein van het Markiezenhof, de Hofstraat en het Sint-Catharinaplein. 

Net als in 2018 zijn er in totaal 94 deelnemers die verspreid staan over 77 kramen, 24 demonstratieplekken en 3 podia. Onder de deelnemers bevinden zich sportverenigingen, zorginstellingen, culturele organisaties, scouting, hobbyclubs, muziekgroepen, de Koninklijke Luchtmacht, brandweer, gemeente, diverse goede doelen en nog veel meer organisaties. Informatie over de deelnemers is te vinden op www.bergenopzicht.nl. Voor de essentiële technische ondersteuning kan de organisatie weer een beroep doen op de vrijwilligers van de Stichting TOB.

Voorafgaand aan de opening is vanaf 11.30 uur een sfeervol concert te horen van onze stadsbeiaardier Janno den Engelsman. Na klokslag 12.00 uur zal Bergen op Zicht vanaf het podium op de Grote Markt worden geopend door burgemeester Frank Petter en Anja Rijlaarsdam, voorzitter van Stichting Bergen op Zicht. Op de drie podia vinden de gehele middag maar liefst 12 sprankelende optredens plaats. De podia bevinden zich op de Grote Markt, het Sint-Catharinaplein en de Grote Binnenplaats van het Markiezenhof. Daarnaast geven BIOband en Marqeez op diverse plekken in het parcours uitvoeringen op.

Actuele informatie over Bergen op Zicht, zoals het programma van de podiumoptredens, wordt gepubliceerd op de facebookpagina en de website van Bergen op Zicht ( www.bergenopzicht.nl ). U komt toch zeker ook?!