Walther Bogaers is al jaren de technische man achter BoZinBeeld.nl en ik ken hem al vanaf de lagere school, destijds de Sint Jozefschool aan het Lourdesplein.

In mijn Juvenaattijd zat ik in een schoolbandje, maar we zochten nog een drummer. Ik wist er wel eentje, wel iemand die niet op het Juvenaat zat. Het werd Walther en zo hebben we vaak het podium gedeeld. Tot de dag van vandaag is Walther nog steeds actief in diverse bands als drummer.

En nu tegenwoordig rijden we regelmatig een rondje met de motor, samen met wat andere motorrijders noemen we ons “De Berregse Baaikers”.

Walther heeft al jaren een eigen bedrijf, sterker nog, dit jaar bestaat dit bedrijf al 25 jaren. Het wordt tijd dat we hem eens wat vragen voorleggen.

Wat is de naam van je bedrijf en kan je het omschrijven? We willen natuurlijk weten wat Walther nu eigenlijk doet, dit is zijn uitleg:

De naam is Bogaers Consultancy Automatisering BV, wij leveren diensten consultancy met betrekking tot het ERP pakket SAP.

Waarom ben je met het bedrijf begonnen? Vijfentwintig jaar is natuurlijk een behoorlijke  mijlpaal. We zijn dan ook benieuwd hoe alles is begonnen?

Ik heb van juli 1991 tot oktober 1997 bij Cap Gemini gewerkt eerst in Veldhoven later in Utrecht en daar heb ik onder andere methoden en technieken geleerd om SAP te implementeren, vanaf maart 1997 was ik functional SAP coach voor de junior SAP consultants van Cap Gemini, toen binnen korte tijd om mij werd gevraagd als persoon door de klanten en niet meer Cap Gemini, vond ik het tijd om voor mijzelf te beginnen. 

In welke sector moeten we je klanten zoeken? Als specialist in bedrijfsinformatiesystemen, zoals SAP, hou je je met allesomvattende complexe softwaresystemen bezig waarbinnen je alle informatie van de bedrijfsvoering wilt vangen. In wat voor soort omgevingen heeft Walther zoal gewerkt?

Ik heb in diverse sectoren implementaties gedaan, van chemie, voeding, overheid, retail, entertainment en healthcare. Het is wel altijd in de logistieke wereld de modules projecten, verkoop en distributie, transport management, materiaal management en service management en onderhoud.

Wat is er leuk aan je bedrijf? Vijfentwintig jaar zelfstandige is een lange periode. Dan moet je toch wel lol in je werk hebben om dat vol te houden. Dit is wat Walther ons vertelt:

Het leukste vind ik de vrijheid die je hebt om te gaan en staan waar je wilt, de verandering iedere keer een nieuw project en ik moet een begin en eind hebben van een klus, naast onze core business SAP doe ik ook nog installatie en onderhoud aan netwerken en pc werkstations en website beheer. 

Heb je leuke dingen meegemaakt, kun je een anekdote vertellen? De automatiseringsbranche wordt door sommigen, die het vak niet kennen, als saai beschouwd, ja zelfs een waar alleen nerds werkzaam zijn. Uit ervaring weet ik dat dit niet zo is. Ook Walther ervaart dit totaal anders:

Iedere dag is bijna een feest en ik vind het altijd leuk om nieuwe technieken te implementeren en veel omgaan met verschillende type mensen. Een anekdote is wel dat ik 15 jaar geleden bijvoorbeeld voorgesteld had bij een klant om bepaalde functionaliteit te activeren, maar waar ze bij de centrale afdeling geen kennis van hadden en het dus tegen gehouden hebben. Nu vorig jaar belde de opdrachtgever van toen destijds dat ze het gingen implementeren en vroeg of ik mee wilde helpen het te realiseren, dat vind ik echt kicken, want het draait nu en eigenlijk zoals ik het voorgesteld had.

Je zoon werkt ook voor jou. Zie jij je bedrijf nog groeien? Sommige zaken groeien uit tot familibedrijf. Hoe zit dat bij Bogaers Consultancy Automatisering BV?

Dat is eigenlijk moeilijk te zeggen want je weet niet wat je nog op je pad tegenkomt en hoe mijn zoon de toekomst binnen het bedrijf voor zich ziet.

Wat voor toekomst zie jij voor je bedrijf? Zoals gezegd zijn we nu 25 jaren verder. Dit is hoe Walther vooruit kijkt:

Toen ik in 1987 begon met SAP riepen veel IT collega’s dat het niet langer dan 2 jaar zou duren alvorens, we zijn nu 35 jaar verder en ik ben een senior SAP specialist met mijn kennis zie ik een zonnige toekomst voor het bedrijf. 

Hoe ga je je jubileum vieren?

Er zijn 2 datums waarop ik het officieel vier en dat is een receptie op vrijdag 30 september bij grenshotel de Jonckheer van 16:00 tot 20:00 en zaterdag 1 oktober met een groot feest alleen voor genodigden. 

 

Wij van BoZinBeeld.nl / BrabantseWalinBeeld.nl feliciteren Walther van harte met het 25-jarig jubileum  (artikel Sonn Franken)

Contact

Bedrijf Bogaers Consultancy Automatisering B.V.

Adres Aanwas 44, 4641JJ Ossendrecht

E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website  www.bogaers.nl 

Telefoonnummer 0164 675008

KvK 20086593