Een motorongeluk leverde Vincent Krijtenburg drie dingen op: een gebroken been, een kapotte motor en.... een boek met gedichten en het waargebeurde verhaal.

“Schrijven over de gebeurtenis heeft mij geholpen bij het verwerken van het ongeluk.”

 

Na het motorongeluk op de bewuste vrijdag in juni werd de motorrijder met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. Terwijl de chirurgen zich bogen over zijn gecompliceerde botbreuken, bedacht Vincent de eerste haiku over het ongeluk. Een haiku is een kort gedicht dat bestaat uit drie regels. De eerste en de laatste regel hebben vijf lettergrepen en de middelste heeft er zeven. Een zintuiglijke ervaring van de auteur staat centraal. 

 

Ook in de dagen na de ziekenhuisopname en operatie aan zijn been schreef Vincent tientallen haiku's over het ongeluk, verwerking en herstel. “Ik liep al een paar maanden met het idee rond om mijn haiku’s te bundelen. Het grote obstakel was dat samenhang of een thema ver te zoeken was in mijn talrijke haiku-archief. Nu kreeg ik een thema in mijn schoot geworpen”, zegt hij.  

 

Als lezer stap je gevoelsmatig bij de auteur achterop de motor en maak je van dichtbij het ongeluk, de verwerking en het herstel mee. Drieëndertig haiku's vormen de basis van het boek. De gedichten zijn aangevuld met persoonlijke verhalen en verfrissende foto's en vormgeving. “Het nadenken en stukje bij beetje schrijven over de gebeurtenis, hebben mij geholpen in het verwerken van het ongeluk.”

 

Motorongeluk is niet het boek waarmee Vincent van plan was om te debuteren. In voorbereiding op een boek over camperreizen met het gezin, volgde hij het afgelopen half jaar diverse cursussen. “Nu kon ik op deze manier mijn opgedane kennis op therapeutische wijze omzetten in ervaring.”

 

Het boek is vanaf nu te bestellen in de boekhandel en te koop via: https://www.boekenbestellen.nl/boek/motorongeluk