Aanmelden voor Bergen op Zicht is nog mogelijk

Op zaterdag 24 september 2022 wordt voor de vierde keer Bergen op Zicht georganiseerd door Stichting Bergen op Zicht in samenwerking met Rotaryclubs Bergen op Zoom-Centrum en Bergen op Zoom-Noord. Het doel van dit evenement is dat Bergse verenigingen, groepen en instellingen (zonder winstoogmerk) zich presenteren aan het grote publiek en vrijwilligers of leden kunnen werven. Bij de organisatie van Bergen op Zicht wordt ook samengewerkt met Stichting Samen in de Regio, het Vrijwilligers InformatiePunt en de Vrijwilligers Academie.

Samen muziek maken, sporten, zorg verlenen, de maatschappij versterken en mensen dichter bij elkaar brengen. Het is een dag om te laten zien dat we veel doen zonder dat daar iets anders tegenover hoeft te staan. Het enige waar het om gaat is het beleven van plezier en het krijgen van voldoening.

Het evenement wordt gehouden van 12.00-17.00 uur en vindt plaats in de binnenstad, langs het traject: Grote Markt, Fortuinstraat, het terrein van het Markiezenhof, Hofstraat, Sint Catharinaplein en Kremerstraat. Het evenement zal op zaterdag 24 september worden geopend door burgemeester Frank Petter. Ook zal er een concert plaatsvinden van het carillon waar iedereen van kan genieten.

De aanmeldingen lopen inmiddels vlot binnen en op dit moment hebben zo’n 61 organisaties al aangegeven mee te willen doen. Tijdens de vorige editie van Bergen op Zicht in 2018 waren er maar liefst 94 deelnemers die verspreid stonden over 76 kramen, 22 demonstratieplekken en 2 podia. Onder de deelnemers bevonden zich sportverenigingen, zorginstellingen, culturele organisaties, scouting, hobbyclubs, muziekgroepen, brandweer, ambulancedienst, scholen, goede doelen en nog veel meer organisaties. 

Voor deelname worden geen kosten in rekening gebracht. Faciliteiten zoals (markt)kramen voor presentaties, stroomaansluitingen en podia met geluidsvoorziening worden door de Stichting Bergen op Zicht aangeboden. Tussen de kramen zijn er desgewenst open ruimtes en enkele podia die gebruikt kunnen worden voor presentaties.

Aanmelding voor het evenement Bergen op Zicht 2022 kan nog tot uiterlijk 15 juli 2022. Dit kan door het inschrijfformulier digitaal in te vullen op de website: www.bergenopzicht.nl.

 

Bergen op Zicht op het Sint-Catharinaplein tijdens een eerdere editie zie foto