De Vastenavend bestaat 7x11 jaar, al 77 jaar dweilen de mensen op muziek door de straten.

Dit mooie jubileum moet groots gevierd worden en dat doet Mottes Ore samen met de Vastenavend vierder. Iedereen vindt de Vastenavend muziek geweldig, maar welke liedjes zijn echt de leukste? Dit vraagt Mottes Ore aan elke Krab door te stemmen op de 5 leutigste liedjes. Vanuit de stemmen wordt er door Mottes Ore een grandioze lijst gemaakt, namelijk de Top 7x11. Deze lijst stellen ze tentoon in het programma ‘Mottes Ore Kefee’. De stemweek start zondag 23 januari om 11:11 uur in het radioprogramma TimTime op ZuidWestFM en loopt tot en met 30 januari. Stemmen kan via mottesore.nl

 

De Top 7x11

De Top 7x11 is niet zomaar een lijst. Het is een lijst van de Bergenaar, van de Krab. Alle Vastenavendliedjes zijn hartstikke leutig, maar welke is nou de favoriet van de Krabbe? Stemmen kan heel simpel via een formulier, waar alles direct wordt opgeslagen. De stemweek is van 23 tot en met 30 januari. Daarna worden de stemmen geteld en volgt er een lijst die zijn weerga niet kent. In de week van 7 februari wordt de lijst tot en met nummer 12 bekendgemaakt. De weken erna komt de Top 11 aan de beurt. 

 

Bekendmaking van de lijst

De bekendmaking gebeurt dus gedeeltelijk direct online, het andere gedeelte wordt bekendgemaakt in het nieuwe programma ‘Mottes Ore Kefee’. In dit programma over de Vastenavend, gepresenteerd door Joris Withagen en Koen Vos, vormt de Top 7x11 lijst de rode draad. Blik samen met Koen en Joris terug op andere Vastenavendjaren, kom te weten waar Vastenavendliedjes op gebaseerd zijn en doe thuis stiekem mee met een leuke quiz. ‘Mottes Ore Kefee’ bestaat uit twee afleveringen, de uitzenddata worden snel bekendgemaakt. Het programma is na de uitzendingen terug te zien op het YouTube kanaal van Mottes Ore. 

 

Meer informatie

Meer info? Bekijk daarvoor de site van Mottes Ore. Hier vind je ook de pod- en vodcast van de eerste seizoenen terug. Je kan deze ook terugluisteren via YouTube en Spotify.

  www.mottesore.nl