op zondag 7 november 2021 om 15:30 uur

 

Zodra er weer repetities mochten plaatsvinden, is Hét Concertkoor verder gegaan waar het op 13 maart 2020 mee moesten stoppen: met de voorbereidingen voor het eerste concert sinds 7 december 2019, ook toen in Theater de Maagd. Na op de kop af één jaar en elf maanden staat het koor daar eindelijk weer met een concertprogramma oorspronkelijk bedoeld voor het Beethovenjaar 2020. Vanwege corona werd het drie keer uitgesteld: van mei 2020, naar oktober 2020, naar mei 2021 en uiteindelijk naar 7 november 2021 

Alles is overigens hetzelfde gebleven zoals we het voor het concert van mei 2020 gepland was: een concert met dezelfde solisten, hetzelfde orkest en vooral met hetzelfde programma: Beethovens Mis in C en Mozarts Requiem (in de versie van Richard Maunder). Twee wonderschone werken die we inleiden met twee minstens even prachtige kleinoden: Mozarts beroemde Adagio uit de ‘Gran Partita’ in een bewerking voor orkest uit 1801 van Ferdinand Gleissner en de hemelse aria ‘Da stiegen die Menschen an’s Licht voor sopraan, soli, koor en orkest uit de Trauer Kantata WoO 86 van Beethoven. Er valt dus weer veel te genieten bij Hét Concertkoor!

De medewerkende solisten zijn: Tetiana Yefimenko – sopraan, Yulia Postavnichaya – mezzosopraan, Charlotte Stoppelenburg – alt, Alex Vermeulen – tenor, Julian Hartman – bas. Het Amsterdam Mendelssohn Chamber Orchestra zal koor en solisten wederom begeleiden. Na hun geweldige prestatie bij het herdenkingsconcert in oktober 2019 wil en kan Hét Concertkoor niet zonder dit orkest en dus zal het ook aantreden bij de uitvoering van het Weihnachtsoratorium over ruim een maand. De algehele leiding is in handen van André Telderman

De toegangskaarten zijn online te bestellen via de website van het theater: www.demaagd.nl  maar ook telefonisch te reserveren via het koor: 0164-210112. De kaarten kosten € 35,-- rang 1 en € 31,-- rang 2. De pauzeconsumptie en het uitgebreide programmaboek zijn bij de prijs inbegrepen.

 

Hét Concertkoor hanteert net als het theater zelf een strikte toegangscontrole in verband met de coronamaatregelen van de overheid. Dat betekent een coronacheck aan de ingang zowel voor alle medewerkenden aan het concert als de concertbezoekers. Hiervoor is nodig: een identiteitsbewijs, een vaccinatiebewijs (digitaal via de corona-app of uitgeprint), geen corona gerelateerde klachten.