Erfgoed Brabant presenteert in 2021 twee nieuwe prijzen: Brabants Lof en Brabantse BeLofte.

De prijzen zijn voor een erfgoedproject en een nog uit te voeren erfgoedconcept. Belangrijke criteria voor het winnen van Brabants Lof en Brabantse BeLofte zijn: oog voor diversiteit en inclusie; samenwerking tussen erfgoed en een andere sector; publieksgericht; betrekking op Brabant en Brabants erfgoed; haakt aan op de actualiteit.

Brabants Lof bestaat uit een geldbedrag van €4.000,-. De aanmoedigingsprijs Brabantse BeLofte – voor een idee of concept dat nog in de steigers staat – bestaat uit een geldbedrag van €1.000,- én een samenwerkingstraject met Erfgoed Brabant, aangepast op de wensen en behoeften van de winnaar.

De doelen van de nieuwe prijzen Brabants Lof en Brabantse BeLofte zijn het stimuleren van bijzondere erfgoedprojecten, het inspireren van elkaar, het samen optrekken en het in het zonnetje zetten van inclusieve erfgoedprojecten.

Erfgoedprojecten en –concepten kunnen bij Erfgoed Brabant worden ingediend van 28 april 2021 tot en met 8 september 2021, 23:59 uur. Op 29 september 2021 wordt voor beide prijzen een shortlist met drie projecten/concepten bekendgemaakt. Op 18 november 2021 worden de prijzen Brabants Lof en Brabantse BeLofte uitgereikt tijdens de Erfgoedontmoeting.

De indienformulieren, informatie over de jury en meer informatie vindt u op www.ErfgoedBrabant.nl/Erfgoedprijs .