De Vastenavend staat voor de deur.

Vier dagen feesten, vier dagen leut. Dit jaar thuis, vanaf de bank. We hebben de zekerheid dat ‘me wir opbloeie’ de komende Vastenavend. Het wordt een aaneenschakeling van leutige en traditionele hoogtepunten. Wij, Krabben, zullen dit jaar gekluisterd zitten aan de buis om deze bijzondere Vastenavend te beleven. Zaterdag 13 februari start de uitzending op ZuidWest TV, KrabbegatseBrouwsels.nl en de Facebook van Stichting Vastenavend om 15.00 uur. Velen noemen de zaterdag van de Intocht de mooiste dag van het jaar. Nu geen Intocht, maar gaat er toch maar eens goed voor zitten. Want Krabben, laten we samen genieten van de aankomst van Prins Wannes III, de ontvangst van Prins Wannes III door de Gròòtste Boer, de overdracht van de Stadssleutel, de Ellef

Gebòòje en ’t Pratje op ’t biljart.

En dan… Dan nemen we met z’n allen deel aan de Boeremaaltijd. Een echte Stadsboeremaaltijd, te verstaan! Historische beelden van Boeremaaltijden van weleer,  achtergrondinformatie, voordrachten om nooit te vergeten, en natuurlijk Boerenkool met worst. Aandacht zal er ook zijn voor alle initiatieven uit ‘t Krabbegat op een aansprekende interactieve wijze, onder het motto ‘Same bloeie me wir op!’.

Zondag 14 februari Meziek Fillem Festival om 17.00 uur

Er hebben zich buitengewoon veel dweilorkesten aangemeld met hele leutige filmpjes die afgewisseld zullen worden met historische beelden en terugblikken naar optredens in een dampende Stoelemat. 

Maandag 15 februari Kindervastenavend 15.30 uur

De Krabbekes hebben papieren ‘blomme’ kunnen maken samen met de Nar en Steketee. Steketee had hiertoe opgeroepen in de Vastenavendkrant. Deze bloemen zijn een verrassing voor Prins Wannes III. Als de prins maar niet kwijt is tijdens de uitzending…

Dinsdag 16 februari Gròòte Vette Dinsdag Optocht Sjoow 17.00 uur

De Optocht is al vele jaren één van de hoogtepunten van de Bergse Vastenavend. We gaan met z’n allen terug in de rijke historie van de stoet der stoeten. Een niet te missen beleving, Het aanschouwen van zoveel unieke creativiteit en leut waar we al vele jaren zo trots op zijn. Zo zullen we getrakteerd worden op drie (!) minidocumentaires, is er een quiz en zijn er diverse interviews met optochtdeelnemers.

Dinsdag 16 februari Plechtege Sluiting 19.00 uur

Een korte terugblik op de Vastenavend 2021, het teruggeven van de Sleutel, het ‘Valle van de Kraai’, en Prins Wannes III die afscheid neemt van het Krabbegat. Voor een Krab is iedere Vastenavend bijzonder. De Vastenavend 2021 zal zeker in het geheugen gegrift blijven staan voor altijd.