We zitten in een periode van thuiswerken, thuisonderwijs en thuis blijven.

Maar het motto van Natuurpodium is: Blijf bewegen, ontdek de natuur! Natuurpodium lanceert daarom de BuurtNatuurWandelingen.

 

Een leuke gezinsactiviteit voor in de vakantie.

 

De BuurtNatuurWandeling is een route van 2 – 2,5km door de eigen buurt langs natuurplekken en/of locaties met een duurzame betekenis. Op de route is voor de kinderen een speurtocht uitgezet met vragen over de natuur en de locatie. De antwoorden leveren letters op die tezamen een slagzin vormen.

 

Wethouder Koenders van Bergen op Zoom: “Het is belangrijk dat iedereen goed blijft bewegen en naar buiten gaat. De BuurtNatuurWandeling biedt een mooie gelegenheid om erop uit te gaan, drukke plekken te vermijden en de natuur dichtbij te ontdekken.”

 

Marc van der Steen, bestuurder van Stadlander: “Wij zien graag dat mensen zich fijn voelen in hun eigen buurt. De BuurtNatuurWandeling zal de waardering voor de natuur vergroten en hopelijk motiveren om met elkaar de buurt nog meer te vergroenen en verduurzamen.”

 

De BuurtNatuurWandelingen worden gemaakt op aanvraag van een school, bewonersgroep of vereniging. Er zijn al BuurtNatuurWandelingen in Dinteloord, Welberg, Halsteren, Bergen op Zoom en Woensdrecht. Op de website van Natuurpodium is te zien waar BuurtNatuurWandelingen zijn.

Als jouw buurt er nog niet op staat, dan kan een verzoek worden ingediend bij Natuurpodium