Bak Piet maakt het van eieren

Ook Sinterklaas met zijn Pieten hebben problemen om de kinderen van Bergen op Zoom in levende lijven te ontmoeten. Sinterklaas heeft de regie vanuit zijn werkkamer goed in handen gehouden om zijn Pieten opdracht te geven wat er bij de kinderen in hun schoentjes gereden kan worden. Zo ook heeft de goed heilig man een leuke film in elkaar geknutseld samen met zijn Filmpieten, zodat de kinderen van Bergen op Zoom naar de bioscoop konden om deze te bekijken.

Het zijn altijd wel die dolle dwaze Pieten die er een rommeltje of zooitje van kunnen maken. Zo ook Bak piet die in al zijn nalatigheid maar een koks-pak mee had genomen uit dat verre Spanje. Stom natuurlijk want wat er gebeurde is dat onder had koken zijn pak helemaal vies en vuil was geworden. Zoekend met alle Pieten voor andere kleding voor Bak Piet kwamen zij op zolder terecht waar een grote kist stond met heel veel kleding er in. Maar niets was eigenlijk goed voor Bak Piet. Ook de kist bleek heel apart te zijn, namelijk en toverkist. Natuurlijk zat Sinterklaas hier achter met al zijn regie en zorgde er voor dat voor Bak Piet een heel spiksplinternieuw koks-pak werd aangemeten.

Eind goed al goed zullen we maar zeggen. Wil je nou ook nog naar de film van de Sint en zijn Pieten gaan kijken in de bioscoop de Kiek van Bergen op Zoom. Dat kan nog op een van de extra voorstellingen van 2,4 en 5 december. Er zijn nog kaarten beschikbaar. De voorstellingen lopen continue door en helaas mogen er maar 30 personen in de zalen. Voor info kijk op de site van Stichting Sint Nicolaas: www. https://www.sintboz.nl

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers