Ondanks alle beperkingen die deze Corona tijd met zich meebrengt blijft de eigenaar van Hotel De Draak investeren ; investeren in kwaliteitsverbetering en in verbetering van de efficiency.

Recentelijk is men begonnen met het plaatsen van de allernieuwste airconditioning apparatuur voor de zijvleugel, Fortuinstraat 14. Deze investering stond al “ op de rol “ maar hebben we, ondanks fors teruglopende omzetten, toch uitlaten voeren vertrouwend op betere tijden die er nu gelukkig toch lijken aan te breken.

Als we hiermee gewacht hadden dan was er achteruitgang te vrezen in de kwaliteit van het geboden product aldus F. Hazen en dat is iets wat voor hem onbestaanbaar is. In het verleden zijn we vaker in “moeilijke tijden / omstandigheden “ doorgegaan met onze investeringsplannen en daar hebben we achteraf nooit spijt van gehad. Het vergt wel wat van je zenuwen zegt Hazen maar in het verleden heb ik wel vaker “ scherp aan de wind gezeild “.

Niet alleen is er fors in airco geïnvesteerd maar ook alle badkamers in deze zijvleugel zijn in zijn geheel vernieuwd en klaar voor de verwachte toestroom van hotelgasten die , terecht , hoge verwachtingen hebben van de accommodatie van De Draak.

Intern is er ook fors verbouwd om de inpandige routing te verbeteren ; dat was noodzakelijk omdat de restaurant functie verplaatst is naar de monumentale St.Maartenzaal en het ontbijtbuffet verplaatst is naar de daarachter gelegen A. Durerzaal. Dit blijft voorlopig een paar jaar zo ; het ontbijt wordt nu ook in de St.Maartenzaal en Meizaal geserveerd zodat de anderhalve meter tussen de tafels gegarandeerd kan worden. Ook in de St.Maartenzaal kunnen er , met deze restrictie , nu meer gasten dineren dan wanneer er vastgehouden zou zijn aan het hoekpand Hemingway.

Ook met de begane grond van dit hoekpand zijn er plannen die , eenmaal gerealiseerd , een mooie en aansprekende functie toe kunnen voegen aan Hotel De Draak .

De blik is niet alleen op het komende jaar ( 2021 ) gericht maar er wordt al verder ( 3 tot 5 jaar ) vooruitgekeken; daarvoor moeten we nog wel fors gaan sparen en het geleden omzetverlies proberen terug te halen ( een hele uitdaging ) maar als dat “plaatje “ gerealiseerd is dan staat er een voor de regio uniek concept dat onze gasten zeer zeker enorm zal aanspreken en waarmee we nogmaals de spreuk op het naastgelegen stadhuis “Duizend Gevaren Kom Ik Te Boven “ invulling hebben gegeven.

“Een van mijn eervolle taken als Rentmeester van het , bewezen , oudste hotel en onderneming van ons land is zorgdragen voor de continuïteit van dit unieke historische hotelbedrijf “.