10 jaar BoZinBeeld.nl is een jubileum dat we niet konden vieren.

We hadden een jubileumboek in petto, een feestje, helaas heeft Corona het allemaal een halt toegeroepen. We vieren dus geen 10-jarig jubileum, maar schuiven dit gewoon naar een 12,5 jarig jubileum, en dat zullen jullie weten ;-)

Er is overigens wel iets dat wel doorgaat: een compleet nieuwe site in aanbouw BrabantseWalinBeeld.nl !! Laten we zeggen dat BoZinBeeld.nl uit zijn jasje groeit en we de gehele regio gaan pakken. Daar hebben we wel veel meer mankracht nodig. We hebben al een aantal nieuwe enthousiaste mensen aan u voorgesteld met Henk Witjes en Marc Kerkhofs. Vandaag willen we nog iemand aan u voorstellen: Henk Franken.

Henk heeft al vaker zijn steentje bijgedragen aan de site met fotoreportages en artikeltjes. Hij sprong af en toe in als niemand van ons ergens aanwezig was en hij wel. Hij weet wat we doen, maar was nooit structureel betrokken. Dat gaat veranderen en daar zijn we enorm blij mee. Voor wie Henk nog niet kent, dit is DE autoriteit als het gaat om kennis van het Bergse horeca leven. Als ruim dertig jaar doet hij onderzoek naar de geschiedenis en achtergronden van Bergse kefeekes, kroegeskes, 'otellekes, 'uitspanningen, restorants en eetgelegen'eeje en ander spul wat onder de noemer 'oreka val. Op dit moment werkt Henk aan een lijvig boekwerk, wellicht uit meerdere delen bestaand, over het rijke horeca leven dat Bergen op Zoom gekend heeft. We laten Henk graag zelf aan het woord om zichzelf aan jullie voor te stellen:

 

Goedendag allemaal,

zoals u al gelezen zult hebben, gaat over niet al te lange tijd de internetpagina www.BoZinBeeld.nl behoorlijk op de schop. Er komt een totaal nieuwe site die de naam ‘Brabantse Wal in Beeld’ gaat krijgen, een site met nog meer nieuws uit een veel bredere regio. Leuk nieuws, interessant nieuws, mooie artikelen, leuke artikelen, volop foto’s, noem maar op. Kortom van alles en nog wat uit de regio’s Bergen op Zoom, Steenbergen, Hoogerheide-Woensdrecht en Tholen zal er dadelijk te vinden zijn. Eigenlijk een beetje hetzelfde als nu dus, maar gewoonweg veel en veel meer.

Buiten de artikelen die daar te vinden zullen zijn, zullen er ook verschillende pagina’s komen met een wat specifieker onderwerp. Een pagina die speciaal gericht is op auto’s en motoren bijvoorbeeld, of een die helemaal gericht is op het lezen en/of schrijven van boeken.

Ook ik ga er een eigen aparte pagina krijgen. En ‘wie is ik’? hoor ik u nu denken…

‘ik’ ben misschien al wat bekend bij sommige mensen, maar voor anderen die mij nog niet kennen zal ik me eventjes een beetje voorstellen. 

Mijn naam is Henk Franken en ik ben geboren en getogen in Bergen op Zoom (geboren op de een na laatste dag van 1964 en getogen in vooral de Pr. Irenestraat). Opgegroeid in een tijd dat er nog geen computers of mobieltjes waren. Opgegroeid in een tijd dat er ook nog geen internet was. Opgegroeid in een van de bekende oude Bergse volksbuurten; ’t Fort. Opgegroeid als jongste in een gezin van acht kinderen en een vader en moeder die het in die tijd zeker niet makkelijk hadden. Opgegroeid in een tijd van normen en waarden waarvan ik zeker weet dat die mij ver gebracht hebben... Opgegroeid op een manier waar ik best heel tevreden mee en trots op ben.

Maar wat kunt u nu eigenlijk van mij gaan verwachten op de website www.brabantsewalinbeeld.nl?

Mensen die mij kennen, weten dat ik al lange tijd bezig ben met van alles en nog wat dat met de geschiedenis van Bergen op Zoom te maken heeft. Zo ben ik bijvoorbeeld al sinds 1995 intensief bezig met een onderzoek naar de geschiedenis van de Bergse ‘Otellekes, Kefeekes en Barrekes’. Daarnaast interesseert mij de algehele geschiedenis van deze stad ook bijzonder veel. Dit alles ooit aangestoken door mijn vader Martien. Buiten deze interesse naar de Bergse geschiedenis heb ik ook nog wat andere interesses. Zo mag ik bijvoorbeeld graag een camera oppakken om er op uit te trekken om wat te gaan fotograferen. Dit kan van alles zijn, maar met regelmaat is het in onze regio West-Brabant en op Tholen met al hun mooie plekjes. Ook probeer ik bij tijd en wijlen wat korte verhaaltjes te schrijven. Soms grappige verhaaltjes, soms wat ‘donkere’ verhaaltjes.

Wat ik op mijn eigen pagina dan ook ga plaatsen is waarschijnlijk een mix van dit soort zaken. Er zal dus hoogstwaarschijnlijk met regelmaat wat tevoorschijn komen over de geschiedenis van de Bergse horeca. Waarschijnlijk ook wel wat over de algehele geschiedenis van Bergen op Zoom, mogelijk gekoppeld aan foto’s die ik zelf gemaakt heb. Verder zullen er verder vast wel foto’s tevoorschijn komen van onze regio, foto’s van de plaatsen die er te vinden zijn en van de polders, landerijen en bossen er omheen en tussenin. En heel misschien zal ik u bij tijd en wijlen ook eens een keertje meenemen in de wereld van mijn korte verhaaltjes.

Maar mensen die mij kennen, weten dat ik soms ook wel eens heel andere dingen doe dan wat ze van mij kennen of weten. Waarschijnlijk zullen er wellicht dan ook totaal andere zaken tevoorschijn gaan komen. Dingen waar ik nu nog niets over ga zeggen/schrijven, maar die voor sommigen misschien heel verassend zullen zijn… eigenlijk gewoon een kijkje in mijn wereld.

 

Enfin, ik hoop dat ik u te zijner tijd mag begroeten op mijn eigen pagina op BrabantseWalinBeeld, dat u het ook leuk vindt wat ik daar doe. Ik kijk er in ieder geval naar uit!

Bergse Stap, Stoom en Groetjes,

Henk Franken  

Henk zal met zijn eigen blogpagina ons van alles vertellen wat op zijn pad komt. Behalve horeca kenner, is het een fervent Vasttenavendganger, een Bourgondisch mens, iemand die van reizen houdt en "plekskes zien", en iemand die nogal eens met de fotocamera op stap is. We verwachten dus een uiteenlopend beeld op zijn blogpagina.

Sta ook niet te kijken, dat er ook artikelen en foto's van zijn hand op de site verschijnen, of dat deel van zijn kennis terug te vinden is in de spiksplinternieuwe functie "Regio in Beeld", waarin we heel de Brabantse Wal in beeld gaan brengen. Kortom, Henk is een van de gewaardeerde nieuwe krachten in het team dat met veel enthousiasme klaar staat om de BrabantseWalinBeeld.nl tot een portaal te maken waar niemand uit onze regio omheen kan.  Wij kunnen niet wachten, en jullie?