Maandag 5 oktober was het de landelijke Dag van de Leraar, een dag waarop leraren eens extra in het zonnetje worden gezet.

Zo ook op het Moller en daar werd dit jaar eens een keer afgeweken van het standaard gebakje bij de koffie.

Ieder jaar wordt er in onderwijsland stil gestaan bij de Dag van de Leraar en wordt op het Moller het personeel, onderwijzend en ondersteunend, bedankt voor hun inzet. Dit schooljaar is door Covid-19 anders dan alle andere jaren, dit is begonnen in maart met de lockdown en ook nu wordt er nog steeds veel van het personeel gevraagd. “Onze docenten en leerlingen tonen een grote mate van flexibiliteit. Iedereen doet zijn uiterste best om het onderwijs doorgang te laten vinden in deze vreemde tijd. Meer dan eens zijn de maatregelen aangescherpt of veranderd en iedereen gaat hier goed mee om. Ook docenten die thuis zitten met klachten of in afwachting zijn van een testuitslag, geven alsnog les op afstand. Het is bewonderenswaardig om te zien dat iedereen zijn schouders eronder zet.” aldus de heer Looijen, directeur van het Mollerlyceum.

Daarom bleef de dank dit jaar niet bij een stukje taart tijdens de koffiepauze. Om precies één minuut voor tien, de ochtendpauze, barste er in het hele gebouw aan het Bolwerk een applaus los. De leerlingen zaten in een complot om de docenten te verrassen en klapten met zijn allen als blijk van dank. 

Tijdens de lunchpauze werd er daarnaast voor al het personeel voorzien in een gezonde lunch, verzorgd door het Saplab. Met een salsadeuntje op de achtergrond konden de medewerkers genieten van een smoothie en een Vega burger. Ook verzorgt de school vanaf vandaag dagelijks vers fruit voor het personeel, zo worden in een tijd waar snotneuzen liever vermeden worden de hoognodige vitamientjes aangevuld.