Toine van Steenpaal is een van de oprichters van Nozems on Tour

Deze vriendenclub van brommerliefhebbers hebben al een aantal toertje gemaakt dit jaar. Corona gooit dan wel roet door veel evenementen, toch slaagden deze club er in om  met de nodige voorzorgsmaatregelen, toch op pad te gaan. Helaas voor Toine speelde zijn lichaam op, waardoor hij niet veel mee kon maken. Gelukkig keren de krachten terug en het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dus deed Toine een oproep om een spontaan rondje te doen. Het zou immers best wel eens een van de laatste mooie zondagen van het seizoen kunnen worden.

Op zaterdag 20 september verzamelden zich dan ook zo'n stuk of 25 nostalgische brommers bij Café De Saeck. Toine stond te glunderen als een klein kind bij een grote schaal kerst toastjes. Je weet wel, waar je als kind vanaf moet blijven omdat ze voor de "grote mensen" bedoeld zijn. Ondanks dat het een spontane, op erg korte termijn gedane, oproep was, bleken er dus nog behoorlijk wat mensne hun hobbie te willen delen en hadden ze hun vehikel van stal gehaald. Prachtig originele Kreidlers en Zündapps, maar ook mensen die hun Tomos of Puch helemaal verbouwd hadden.

Na een kort woordje van Toine vooraf, werden de brommers gestart. Daar stonden ze te ronken en te roken, klaar voor de rit. Als dan zo'n grote groep op pad gaat, blijft het voor de liefhebber altijd een mooi zicht. Op naar nieuwe avonturen.

Kijk maar eens naar de foto's