12 september is een belangrijke dag voor Motell Rijnen; hij presenteert immers zijn nieuwste boek.

‘Ik ben normaal de koele nuchterheid zelve, maar vandaag ben ik wel een beetje nerveus.’ Het zijn de woorden kort voordat de presentatie bij boekhandel Van Kemenade & Hollaers begint. ‘Ach Sonn, jij begrijpt het wel, jij hebt het immers ook meegemaakt.’  

Ik begrijp Motell heel goed. Toen ik mijn oorlogsroman “In de schaduw van de waarheid”, het verhaal van mijn vader, uitbracht, was ik zeker ook wel zenuwachtig.

“De laatste Goldstern”, de laatste boreling van Motell, vertelt het verhaal van het leven van zijn moeder. Nadat hij het oorlogsdagboek van zijn moeder vindt, begint de zoektocht naar haar verleden. Hij vertaalt het boek, speciaal voor zijn broer eigenlijk, en dan begint de zoektocht pas echt. 

De presentatie wordt omlijst door muziek. Natuurlijk moet je hier zeggen. Motell is immers de frontman van de folkgroep Navenant. Muziek zit in zijn genen, dus is er natuurlijk muziek.

Dan vindt een interview plaats, waarin Motell vragen voor de kiezen krijgt waar hij soms diep voor moet nadenken. We ontdekken dat het boek deels op feiten gebaseerd is, echter daarnaast ook behoorlijk wat fictie kent. Motell laat vaak de waarheid in het midden, vragen die in je oprijzen tijdens het lezen van dit verhaal, zouden meerdere antwoorden kunnen kennen. Het wordt duidelijk dat we het hier over een spannend boek hebben, dat je langzaam helemaal in het verhaal zuigt.

 

Pim van Bommel, spreekvoerder van Uitgeverij Boekenindustrie, roemt de schrijfcapaciteiten van de auteur die Motell is. Hij heeft hem destijds dan ook niet voor niets direct twee contracten aangeboden voor evenzoveel manuscripten. Waar eerder al de titel “Fleur” werd uitgebracht, is het nu dus tijd dat “De laatste Goldstern” het levenslicht ziet.  

Wanneer Motell het eerste exemplaar uit handen van Pim ontvangt, noemt hij direct de naam van zijn zus. Zij zal dit eerste boek namelijk aan haar “Motell collectie” mogen toevoegen. Het is de afsluiting van een mooie presentatie.

 

Wie dit boek wil bemachtigen: www.boekenindustrie.nl  of bij Boekhandel Van Kemenade & Hollaers te Breda.

Trouwens, je kunt het bij elke boekhandel in Nederland en België verkrijgen, evenals elke website.

 

Meer weten van Motell Rijnen? …. 

  https://www.motellrijnen.nl/schrijverij 

 

Nu even wat foto’s van de presentatie: