Kindercolleges: Omdat het laatste college van 19 april helaas (vanwege corona) niet door kon gaan wordt deze morgen, zondag 6 september ingehaald (van 11.00 – 12.00 uur).

Dit is het laatste college van de reeks over het leven in WOII. De kinderen krijgen na afloop een echt diploma uitgereikt door onze directeur Cees Meijer. Het college wordt gegeven in de Hofzaal door Manon van de Vondervoort, medewerker educatie Museon in Den Haag. Daarna gaan de kinderen naar de Franse tuin voor de diploma-uitreiking.  

 

KINDERCOLLEGE

Hoe leefden kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog?

Zondag 6 september om 11.00 uur 

Misschien heb je al heel veel verhalen over de Tweede Wereldoorlog gehoord, of juist nog niks. Meestal gaan die verhalen over volwassenen. Maar hoe ging het met de kinderen in de oorlog? Konden zij nog naar school? En konden ze nog buitenspelen? En wanneer wist je dat je moest gaan onderduiken? Of werd dat nooit verteld? In dit college krijg je antwoord op deze vragen en leer je meer over hoe het was om een kind in oorlogstijd te zijn.

 

Expert: Manon van de Vondervoort, medewerker educatie Museon

De uitreiking van het diploma is in de Franse tuin. 

 

Leeftijd kinderen: tussen de 8 en 12 jaar. 

 

https://www.markiezenhof.nl/ontdek-het-paleis/zien-doen/activiteiten/collegereeks-voor-kinderen-over-leven-in-de-tweede-wereldoorlog