Wij ontvingen deze boodschap van Claudia Nieuwenhuize - van Tilburg:

Ik ben kunstenares. In mijn werken probeer ik mijn emoties te verwerken en zichtbaar te maken voor de toeschouwer. 

In maart 2020 keek ik het nieuws en zag de beelden van de Corona uitbraak in Bergamo, waarbij legertrucks ingezet werden om lijken af te voeren, omdat de locale crematoria het niet meer aan konden. Families die geen afscheid konden nemen van hun dierbaren, het enorme verdriet. Overvolle ziekenhuizen. Deze beelden hebben me enorm geraakt en dit heb ik verwerkt in een schilderij (en tegelijkertijd voor mezelf dit verwerkt…), genaamd 'Disperazione' (Italiaans voor wanhoop). Toen het schilderij klaar was ben ik op het idee gekomen om het te veilen voor een goed doel dat zich vandaag de dag enorm inzet in gebieden zwaar door Corona getroffen. Mijn keuze is hierbij gevallen op 'Artsen zonder grenzen'. Zij zetten zich momenteel wereldwijd in voor hulp in coronagebieden. Het is een heftig schilderij met veel emotie, ik hoop een breed publiek te bereiken en zo veel geld in te zamelen voor 'Artsen zonder grenzen', de helden in de Corona crisis. Ik hoop dat je iets kunt schrijven op de site over de veiling, zodat er wellicht meer mensen een bod doen. Het schilderij staat op marktplaats: 

 

https://link.marktplaats.nl/m1588642970?utm_source=android_social&utm_content=vip&utm_medium=android_social&utm_campaign=socialbuttons 

 

Een bod kan tevens gedaan worden via mijn contactpagina op mijn website www.creastruct.nl 

 

Alhoewel ik woonachtig ben in Hoogerheide (wel geboren in Bergen op Zoom ;-)), hoop ik dat je deze actie toch wat kan promoten. Ik ben cursist bij Mart Franken in Bergen op Zoom; hij tipte mij om jullie te benaderen.

 

Bij voorbaat dank.

 

Met vriendelijke groet,

Claudia Nieuwenhuize - van Tilburg