Al vroeg uit de veren, immers de Nozems gingen weer op pad.

Ik had wekker maar bijtijds gezet. Deze zondag 24 augustus zou er weer heel wat moois te bewonderen zijn. De Bergse groep "Nozems on Tour" had weer een mooie zomerrit uitgezet. Het zou een tochtje van een kleine 80 kilometer worden en men verzamelde weer bij Café De Saeck aan de Korte Bosstraat te Bergen op Zoom.

Toen ik ongeveer kwart over tien in de ochtend aansloot hadden zich al de nodige vehikels verzameld: Kreidlers, Zündapps, Puch, Tomos, Batavus, Honda, je zag weer van alles. Oude Kreidler Floretts, Tomossen met laag en hoog stuur, een Honda lichte motorfiets, je kwam ogen te kort. Toine van Steenpaal, een van de oprichters van de club en mede organisator van dit soort ritten, stond weer te genieten. Helaas kon hij zelf de tocht niet meerijden vanwegeeen tijdelijk wat zwakker gestel. We hopen dat hij snel weer de oude is. Maar het vertrek van zo'n groep kon hij niet aan zich voorbij laten gaan. De glimlach op zijn bakkes sprak boekdelen.

Ik sprak nog snel even met Herman van Broekhoven. 'Er staan nu zo'n 40 brommers, ik had op 50 gehoopt, maar dit is ook goed. Zeker ook gezien de voorspellingen voor het weer.' Terwijl we zo aan het praten waren kwamen er nog een paar binnen, en wat later weer een drietal. Op het eind bleek dat er toch nog haast 50 brommers het vertrek zouden maken. De brommers werden gestart, oude vertrouwde geluiden klonken in de Bosstraat en de Potterstraat, toen een hele sliert bejaarde brommers je terugnamen in de tijd, inclusief de blauwe rookwalmen. Wat een merakels mooie hobby om oude brommers, echt oude vehikels, levend te houden, tot ware museumpareltjes om te vormen en zo de beleving van tientallen jaren geleden weer terug te halen.

We hopen nog veel van dit soort ritten bij te wonen.