Er staan weer nieuwe evenementen te wachten.

Themarondleiding op Mattemburgh  “Het Rondje van de Graaf” 

Omdat door de versoepelingen de rondleidingen op Mattemburgh weer mogelijk zijn, wordt op donderdag 23 juli de themarondleiding “Het Rondje van de Graaf” gegeven, en wel om 14.00 uur op Mattemburgh. Het is leuk en zeker interessant om te horen waarmee de bewoners en bezitters van toen mee te maken hadden en wat hen bezighield. Goede wandelschoenen is een tip!

De rondleiding duurt ongeveer twee uur. Startpunt parkeerplaats nr.1 bij de nieuwe Wintertuin. Daar is ook een fietsenstalling. Kosten €8,00 per persoon.

 

Voor deze rondleiding dient u zich vooraf aan te melden via de website van Brabants Landschap www.brabantslandschap.nl/activiteiten 

 

 

Bezichtiging buitenplaats "De Mattemburgh" 

 

Nu er versoepelingen zijn doorgevoerd, kunnen er op Mattemburgh ook weer publiekswandelingen georganiseerd worden. Dit geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Op 26 juli, de laatste zondag van deze maand, organiseert Brabants Landschap een wandeling op deze, voor Brabant unieke, buitenplaats. Dit onder begeleiding van deskundige gidsen. Naast de formele Franse tuin wordt er een bezoek gebracht aan de informele Engelse tuin. 

De tuinen zijn in deze tijd van het jaar op zijn mooist. Het "Pucklerbed", de "taart" aan de straatkant van het landhuis, staat er top bij en de gids vertelt u graag over de Duitse legerofficier en tuinarchitect Fürst Pückler, de naamgever van de "taart", en de gestileerde perken in de vorm van een zwaan. Bij deze perken en de "taart" worden alleen verschillend gekleurde bladplanten gebruikt. Deze komen voor een groot gedeelte uit de eigen kweekkas. In deze tuinen hebben kortgeleden veranderingen plaatsgevonden. Nieuwe aanleg van struiken en bomen. Ook de grachten zijn weer uitgegraven en voorzien van water. Tevens weten de gidsen van dienst alles over de cultuurhistorische achtergronden van de buitenplaats.  In verband met het coronavirus gaat de wandeling alleen door de tuinen. U kunt de villa helaas nu niet bezichtigen.

 

De wandelingen zijn niet bedoeld voor groepen, hiervoor graag apart reserveren.

Aanvang 14.00 uur bij de parkeerplaats, P1 aan de Beukendreef.

De gidsen van Brabants Landschap zullen u daar graag verwelkomen vanaf 13.30 uur!

De rondleiding duurt ongeveer twee uur en de kosten bedragen €8,- per persoon. Beschermers van Brabants Landschap krijgen 50% korting.

Na afloop kunt u nog lekker nagenieten in de sfeervolle (verbouwde) Oranjerie of op het terras aan de Franse tuin of in de vernieuwde binnentuin.

Voor deze rondleiding dient u zich vooraf aan te melden via de website van Brabants Landschap www.brabantslandschap.nl/activiteiten