Heeft u geheugenklachten of kent u mensen met geheugenklachten of dementie in uw omgeving? De kans is groot dat u deze vraag met ja beantwoordt.

In Nederland krijgt 1 op de 5 mensen dementie. Alzheimer Nederland geeft aan dat de kans voor vrouwen zelfs groter is: 1 op de 3. 

Hoewel het krijgen van dementie voor veel mensen een schrikbeeld is, kunnen de meeste mensen na de diagnose nog jaren redelijk functioneren. Het gedrag en het geheugen veranderen, maar de interesses en het gevoel mee te willen blijven doen, zijn vaak nog lange tijd aanwezig.

Activiteiten en gezelligheid

In het Odensehuis in Bergen op Zoom krijgen mensen met geheugenklachten en dementie de kans om hun eigen keuzes te blijven maken: de keuze om te komen en gaan wanneer ze willen en de keuze om deel te nemen aan activiteiten die hen aanspreken. De activiteiten kunnen bestaan uit sport en spel (bv. Rummikub spelen, poolbiljarten of wandelen),  muziek luisteren of creatieve en culturele activiteiten. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen een kopje koffie te drinken en een praatje te maken.