We worden al heel wat jaartjes verwend op een prachtige locatie in Halsteren.

Kunstenaar Paula Withagen heeft een waar Hof van Eden; een prachtig ingerichte tuin die haar beelden nog beter laten uitkomen. Het is een waar lust- en rusthof waar het aangenaam vertoeven is.

In de zomer wordt het nog iets mooier als Paula een aantal collega kunstenaars uitnodigt om haar tuin nog meer te verrijken met de prachtigste creaties.

 

Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 augustus en 

van vrijdag 14 tot en met zondag 16 augustus

 

Tijdstippen van 11:00 uur tot 17:00 uur.

 

Het adres: Daansbergen 48 te Halsteren

 

De deelnemende kunstenaars zijn:

 

Annette jeukens - Textiel & mixed media

Ineke Duyndam – Kester - Schilderijen

Erika Pels         - Lasobjecten

Ingrid van der Meer - Sieraden

Paula Withagen - Beelden & schilderijen

 

Wilt u iets meer van deze kunstenaars weten?  Bekijk hun CV’s hier onder:   

 Paula Withagen

Beelden en schilderijen

 

Gekapte beelden uit verschillende steensoorten. Zoals: arduin, marmer, dolemiet, albast en harde serpetijn soorten.

Vanuit de ruwe steen, zoek ik naar de aanwezige inhoud. Zo tracht ik een harmoniërende vorm te vinden tussen de steen en het uiteindelijke resultaat. 

Het zijn bijna altijd menselijke figuren, meestal in een sociale context, vaak speelt verbondenheid daarbij een rol. 

www.paulawithagen.nl    

 

Annette Jeukens

Textiel & mixed media

 

Gebruikt oude technieken zoals spinnen, collage, etc. Combineert dit met nieuwe en gerecyclede materialen in experimentele werkstukken. Heeft samen met haar dochter een atelier in Roosendaal, waar ze haar eigen stoffen en vezels verft. 

 

 Ineke Duyndam-Kester. 

Schilderijen

 

Begin 2000 ben ik begonnen met een tekencursus, daarna aquarellen en er volgden diverse cursussen en workshops, zoals model-schilderen, portretten en schilderen met olieverf. Van figuratief schilderen schakelde ik over naar abstracte schilderkunst. Ik was op zoek naar een eigen stijl. Na het volgen van een cursus “schilderen vanuit emotie” leerde ik vanuit mijn diepste intuïtie te schilderen. Uiteindelijk heb ik door deze laatste cursus mijn eigen stijl ontwikkeld mede door gebruik te maken van natuurlijke materialen in mijn schilderkunstwerken.

Deze materialen bestaan o. a. uit hout, leer, jute, schelpen, steentjes en zand.  Op dit moment zijn er een 5 tal schilderijen te zien bij Galerie Pjez-Unik te Antwerpen.

 

Erika Pels

Lasobjecten

 

Ik heb mezelf ook nooit precies afgevraagd wat kunst is, er zijn zoveel definities van! Iets wat je maakt vanuit je hart, iets waar je naar kijkt met je hart, iets waarmee je iemand raakt in zijn hart, dat is de kunst voor mij. De mens, flora en fauna zijn mijn inspriratie. Het lelijke, het mooie, het harde en het zachte, het vrolijk opbeurende, het beangstigende, het en levende en de dode. Ik laat me er door verwonderen. Daardoor werk ik graag met  organische vormen en natuurlijk voorkomende materialen. Graag laat ik er ook natuurelementen op los, zoals water en vuur.

Ik maak kunst voor allen die ik lief heb en iedereen, die van schoonheid houdt.

 

Ingrid van der Meer.

Sieraden

 

Edelsmid en emailleur Ingrid van der Meer is thuis op diverse vlakken van metaalbewerking. Geïnspireerd door haar reizen, waarbij mens en natuur op vele manieren indruk op haar maken, werkt zij haar ontwerpen uit tot mooie, unieke en draagbare sieraden in diverse stijlen en materialen. Ook wandstukken en 3-D objecten met emaille maken deel uit van haar collectie. Tevens werkt zij in opdracht. Ingrid exposeert in binnen- en buitenland en geeft emailleer- en edelsmeedcursussen in haar studio in Wouwse Plantage. 

Zij is van mening dat de kennis, vooral op het gebied van emailleren, niet verloren mag gaan en moet worden doorgegeven aan een volgende generatie.

Ingrid’s werk werd op diverse nationale en internationale exposities tentoongesteld en in verschillende boeken gepubliceerd. Ingrid heeft het gevoel dat haar creativiteit een 6e zintuig is.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

Websites: www.DoubleEyeDesign.com  en www.emaille.Double 

 

Een terugblik op vorig jaar?