De Gertrudiskerk begon al om half 12 vol te lopen.

Traditiegetrouw op deze Vastenavendzondag was de kerkviering een mix tussen het beleven van het Katholieke geloof en de Beleving van de Vastenavend: Vastenavend Viering dus.

Toen de dienst om 12:00 uur begon, was de kerk bomvol. Elk stoeltje was bezet en het was een feest om al die verklede krabben zo te zien. De dienst begon met een daverende entree van Loop Orkest De Leutige Krabben die van achter in de kerk naar voren kwamen. De kerk had een soort Arena opstelling met in het midden een podium. Afwisselend was er een preek en dan weer tijd voor muziek. Met een zanger en twee zangeressen, inclusief een echte band, was er ruimte voor prachtige nummers en een opzwepende uitvoering van "Brand New Day". Ook was er een groot koor en natuurlijk De Leutige Krabben.

Als vanzelfsprekend met dit soort diensten, was er natuurlijk uitgebreid aandacht voor de kleintjes, zij werden uitgenodigd om een leuk plaatsje te vinden op het podium. De preken spraken over verbinding, over hoe samenwerking tot mooie resultaten leidt en hoe beleving het hart is van veel moois. Verwijzingen naar de Vastenavend, naar de Leutige Krabben en nog meer, zorgden voor de nodige beeldspraak waarin veel mensen zich konden herkennen.

Opvallend was de beleving van alle aanwezigen en de cohesie tussen geloof en Vastenavendgeest. Ofwel hoe de pastoor zijn gehoor voor hield: 'We hebben allemaal onze perikelen, Stichting Vastenavend, wij als Geloof. Maar we kunnen juist van elkaar leren en dat maakt voor een kans voor ons allen.'

Toen De Leutige Krabben Merck toch hoe Sterck inzetten, gingen alle aanwezigen staan; het was een indrukwekkend moment. Het toonde gelijk de kwaliteit van dit looporkest, bij velen liepen de rillingen over het lijf. Deze dienst paste precies in de traditie van de Vastenavend. Feest en momenten van overpeinzing gingen hand in hand. Is het dan ook niet passend als meneer pastoor zelf een cadeautje voor De Leutige Krabben kwam brengen: een kratje bier!