Visgilde Oosterschelde 2e bij wedstrijd visspeciaalzaak van het jaar 2011

 

Het is Visgilde Oosterschelde net niet gelukt de 1e prijs Visspeciaalzaak van het jaar mee te nemen naar Bergen Op Zoom. In deze spannende finale wedstrijd, gehouden op de visvakbeurs te Spakenburg, streden op 3 oktober jl. de 3 geselecteerde finalisten om deze fel begeerde titel. Met een minimaal verschil t.o.v. de winnaar is Visgilde Oosterschelde 2e geworden. Met stip op 2!. Beide andere finalisten hadden het voordeel al eerder een finaleronde te ervaren.

Eigenaar Arie Schot: Het was heel even slikken maar daarna volop trots. Tot oktober 2013 staan we in de schijnwerpers als het gaat om de beste viswinkels van Nederland. Net als de AD-haringtest 2011 zijn we ook hier de runner-up van Nederland. De jury liet ons weten dat het echt om kleine details gingen.

Voor de wedstrijd waren er 3 verplichtingen. In een tijdbestek van 60 minuten moest er een visvitrine met verse vis opgebouwd worden, en werd het vakmanschap fileren beoordeeld. En men had de opdracht met een nieuwe klant en klaar maaltijd met als hoofdingrediënt Schol te bedenken. Dit gerecht is vanaf vandaag dan ook verkrijgbaar onder de naam: Het "Ooster-Scholletje".