De serie voorstellingen van theaterspektakel Supersum beleefde zondagavond een emotioneel slot.

Met zo’n tweehonderd Canadese gasten op de tribune kreeg hun fraai gezongen nationale hymne met begeleidende beelden van het Canadese ereveld een nog diepere lading dan in de acht voorgaande voorstellingen. De staande ovatie die daarna volgde voor de spelers en medewerkers zorgde ook onder hen voor waterlanders. Supersum was immers met succes volbracht. Het warme applaus riep over en weer emoties op. Bij Bruijs Jachtbouw kaartten bezoekers, spelers en medewerkers van De Vierschaar onder het genot van een drankje en jazzmuziek van Rue d’Anvers nog na. 

 

In totaal bezochten bijna elfduizend bezoekers de voorstellingen. “Een resultaat om supertrots op te zijn”, aldus Duijvelaar. “We wilden er vanwege 75 jaar bevrijding per se iets heel bijzonders van maken. Met de voorbereidingen ervan zijn we drie jaar bezig geweest. Als je dan hoort en leest hoe enorm goed de voorstelling wordt gewaardeerd, dan doet ons dat erg goed.”

De Vierschaarvoorzitter ziet Supersum als een teamprestatie van cast en crew. “Ongeveer 250 mensen hebben er kei- en keihard aan gewerkt. Maar het zou zonder de support van onze sponsoren, groot en klein, de gemeente, de media en de bezoekers nooit zo’n succes zijn geworden. We beschouwen dit als een geweldige blijk van vertrouwen waarop we in de toekomst verder kunnen bouwen”. 

De Vierschaar heeft overigens nog geen concrete plannen voor een opvolger van Supersum. “We hebben wel ideeën, maar eerst wilden we Supersum tot een goed eind brengen. In die opdracht zijn we geslaagd. Daarvan gaan we even nagenieten voordat we ons serieus buigen over een nieuwe missie."