De Grote Markt was op vrijdagochtend 6 september afgesloten voor al het verkeer.

Er was namelijk iets speciaals aan de hand. Maar liefst zesennegentig leerlingen van de Koninklijke Luchtmacht, gestationeerd op vliegbasis Woensdrecht viel een bijzondere ceremonie ten deel: ze werden beëdigd.

Het is een poos geleden dat juist Bergen op Zoom het podium was waar deze ceremonies plaats vonden. De commandant van Vliegbasis Woensdrecht, kolonel Ben Kamstra, was dan ook vol lof over de stad Bergen op Zoom en haar gastvrijheid.

 

De ceremonie begon om 10:45 uur en kende zijn einde omstreeks 12:00 uur, daarna konden ze bij Den Enghel terecht voor een broodje en een kop soep. Daar kon nog even onder elkaar gevierd worden dat ze de Algemene Militaire Opleiding hadden afgerond. Het is tijd voor het vervolg, een opleiding tot onderofficier op de Koninklijke Militaire School Luchtmacht.

 

Er waren behoorlijk wat mensen op deze ceremonie afgekomen, waar ook Burgemeester Petter niet ontbrak. Er was ook een forse vertegenwoordiging van veteranen aanwezig. De ceremonie was sober maar stijlvol. Het markeerde een mijlpaal in het leven van de aanstaande officieren en onderofficieren.