Line-up van Muziek bij de Buren Bergen op Zoom wordt onthuld tijdens matchavond

Bergen op Zoom sluit voor het tweede achtereenvolgende jaar aan bij hét huiskamerfestival van Nederland, Muziek bij de Buren! Laat je verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van de stad! Op zondagmiddag 09 december 2018 presenteert Bergen op Zoom wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent. Uniek aan Muziek bij de Buren is dat de optredens plaatsvinden in liefst 30 huiskamers verspreid door de hele stad. Hier kun je luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Bergen op Zoom en maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat de stad op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk, zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Bergse muzikaliteit en gastvrijheid.

 

Van jazz tot pop, langs klassiek en hiphop

Het eclectische karakter van het programma is een viering van de diversiteit die ook de verschillende huiskamers kenmerkt. De selectiecommissie heeft nauwkeurig alle muzikale aanmeldingen gekoppeld aan de beschikbare huiskamers, die allemaal een huisbezoek hebben gekregen door de wijkcoördinatoren. Opvallend is ook dat sommige artiesten als Babi Liempa en The Mayflowers een thuiswedstrijd spelen; zij treden op in hun eigen woonkamer. Het volledige programma is vanaf maandagavond 12 november te vinden op bergenopzoom.muziekbijdeburen.nl. Die avond worden ook alle deelnemers ontvangen in Gebouw-T voor een informatie-avond in voorbereiding naar 09 december. Binnenkort is de gedrukte programmakrant al op te pikken bij onze sponsoren (Mannuh Barbiers, De Waterput, De Kleine Kievit, Andere Koek, Fort Smakelijk, Cafe Atelier).

 

Nationale Muziek bij de Burendag

Muziek bij de Buren is gestart, zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar tegelijkertijd leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld, maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamer ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende

herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten. Muziek bij de Buren mag zich inmiddels hét huiskamerfestival van Nederland noemen. Vorig jaar vonden er namelijk 2202 optredens plaats in 734 huiskamers verspreid over 14 Nederlandse steden. Op 09 december 2018 zullen, tijdens deze Nationale Muziek bij de Burendag, deuren opengaan in maar liefst 15 steden, waaronder Bergen op Zoom.

 

Organisatie Muziek bij de Buren Bergen op Zoom

Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren Bergen op Zoom is in handen van Sanne Feenstra en Max Majorana i.s.m. Gebouw-T en wordt ondersteund door meerdere lokale partners als: Albert Heijn de Zeeland, Stadlander Buurtcultuurfonds, WijZijnTraverse, en de Rabobank. Samen maken wij op 09 december van Bergen op Zoom één grote huiskamer.

 

Praktische informatie

ma 12 november 2018

19:00 – 21:30 Gebouw-T - matchavond

 

zo 09 december 2018

12:00 – 13:00 Cafe Atelier - opening

13:00 – 17:30 Diverse huiskamers (Fort-Zeekant + Centrum)

18:00 – 22:00 Gebouw-T - eindfeest

Meer informatie: www.muziekbijdeburen.nl