Vrijdag 7 december is het tijd voor een muzikaal eerbetoon aan George Harrisson, de stille Beatle die dit jaar 75 jaar zou zijn geworden, door While My Guitar Gently Wheeps (A Tribute to George Harrisson). Dit in Gebouw-T, Bergen op Zoom.

 

Op 25 februari 2018 was het 75 jaar geleden dat George Harrisson werd geboren. Een mooie aanleiding voor een eerbetoon aan deze ‘Stille Beatle’. Initiatiefnemer Eric van Dijsseldonk is een groot bewonderaar van de muzikant en liedjesschrijver George Harrisson. Harrisson wordt regelmatig onderschat en staat in de schaduw van John Lennon, daarom verdient juist hij het middelpunt van een muzikale hommage.

 

De band begon in 2008 en speelde voornamelijk in kleine muziekcafés. In 2011 deden ze dit over, maar in verschillende bezettingen. Maar nu, in 2018, heeft de band grote stappen gemaakt. Na een tour langs de grote poppodia, doen ze een tour langs theaters en een klein aantal poppodia, waaronder Gebouw-T.

 

De band bevat drie van Nederlands beste gitaristen die normaal gesproken achter een frontman- of vrouw staan. Net als George Harrisson stappen zij uit hun schaduw.

 

While My Guitar Gently Weeps brengt een overzicht van klassieke Beatles nummers, maar ook Harrisson zijn solowerk wordt ten gehore gebracht.

 

Geïnteresseerd geraakt? Meer informatie en tickets zijn te vinden via de website van Gebouw-T, www.gebouw-t.nl