Op zondag 18 September 2011 om 14.00 uur staan de eerste solex “racers” weer klaar om hun manche te rijden. Een uurtje vroeger dan vorig jaar, om vervolgens nog langer na te genieten van deze succesvolle middag. 

Het "start-schot" zal door Wethouder Maarten van Eekelen gegeven worden.

In 2010 werd de eerste solex race verreden in het Centrum van Bergen op Zoom, start en finish pal voor het monumentale Stadspaleis het Markiezenhof. Een grandioos succes voor zowel deelnemers als toeschouwers. Voor de toeschouwers een heus spektakel, vooral voor degene die het vorig jaar gemist hebben is het een must om zich te verschansen achter de dranghekken om dit spektakel te aanschouwen. Met wederom een parcours van 800 meter, tw. START Steenbergsestraat, Lievevrouwestraat, Westersingel, FINISH Steenbergsestraat. De deelnemers zullen zich op de binnenplaatsen van het Markiezenhof ophouden om zich vervolgens na een zgn. opwarmrondje op te stellen in de Steenbergsestraat om hun manche te verrijden. Ook dit keer kennen we de Ludieke- en bedrijfs/café klasse en natuurlijk de specials met vnl. deelnemers uit het Zeeuwsche met wellicht een of meer deelnemers uit het Brabantse………..

Een deskundige jury, bestaande uit de heren Johan Kommers, Jan van Loon, Bep Baelde en Piet Jansen, zullen e.e.a. beoordelen inzake de ludieke deelnemers en vwb de andere klasse de winnaars van de desbetreffende manche.

Bij de specials wordt gestreden om de BEUKELAAR TAPIJT BEKER en  Marcel Dekker zal zijn eerste plaats 2011 zeker gaan verdedigen.

Tapperij de Kroon team 2 zullen hun eerste plaats  zeker veilig gaan stellen (Gestreden zal worden om de ERNEST LIGTENBERG ASSURANTIE BEKER, en de winnaars van de Ludieke klasse, Dhr en Mevr. Stoop, die vorig jaar nog als de Mona Lisa en van Goch hun eerste prijs in ontvangst hebben mogen nemen, zijn al weer druk aan het nadenken hoe ze dit jaar aan de start zullen verschijnen. (Ludieke klasse zal strijden om de VINOVAT-BEKER..

Ook dit jaar is er weer een speciale sponsor prijs, vorig jaar mocht D.B. Me doen’t vor de leut deze prijs in ontvangst nemen. Wie dit jaar deze prijs beschikbaar gaat stellen blijft, net als vorig jaar, nog tot het laatste moment geheim en zal zeker een verrassing zijn.

BELANGRIJK;

Bij de ludieke klasse gaat het niet zo zeer om de snelheid maar meer om het meedoen op een ludieke en originele  manier in eigen tempo/snelheid.

MEEDOEN EN GEEN SOLEX:

Mocht je zelf niet in het bezit zijn van een solex, GEEN PROBLEEM de organisatie stelt solexen ter beschikking e.e.a. tegen een gereduceerd tarief.

Opgeven kan tot en met vrijdag 16 september. 

De microfoon is dit keer voor Dhr. Rieny Hagenaars die de middag op deskundige wijze aan elkaar zal praten, beter bekend als DE Roparunspeaker op de Grote Markt tijdens de doorkomst van de ROPARUN.

De prijsuitreiking zal ongeveer rond de klok van 17.00 uur zijn, om vervolgens nog lekker na te genieten op het Beursplein met zang en muziek van John Wils.

De organisatie kan deze dag weer rekenen op zo’n 70 vrijwilligers die hun medewerking verlenen als op- en afbouwploeg, parcoursbeveiligers, verkeersregelaars, EHBO.

Voor meer info en deelname SOLEX RACE,

 

Stichting Evenementen Bergen op Zoom
Halsterseweg 299
4613 AR Bergen op Zoom
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website; www.solexrace-bergenopzoom.nl

 

Wedstrijdschema  solex-race  bergen op zoom

Zondag 18 september 2011 

14.00  uur     1ste  manche    bedrijf/caféploegen

14.20  uur     2ste  manche    bedrijf/caféploegen

14.40  uur     1ste  manche    Ludiek

15.00  uur     3de  manche     bedrijf/caféploegen

15.20  uur     1de  manche     Special  racers

15.40  uur     4de  manche      bedrijf/caféploegen

16.00  uur     2de  manche      Ludiek

16.20 uur      5de  manche       bedrijf/caféploegen

16.40 uur      2de  manche       Special  racers

 

17.00 uur         PRIJSUITREIKING

 

Voor een terugblik op vorig jaar......