Co & Marijn hebben de eerste van drie Enige Echte Berregse Kwizznaaits achter de rug.

 

De vrijdag vóór het Neuzebal is het traditiegetrouw bij 't Slik te doen, dit jaar al weer voor de 7e keer!

We kwamen via Café De Schorre binnen om zo in 't Slik te geraken en de totaal lege ruimte was vals alarm. Even later zat het café namelijk bommetje vol met maar liefst 20 teams en 88 deelnemers. Marijke en Marijn hadden hun beste beentje voorgezet want alles was weer top geregeld. Er waren banken met tafeltjes, stoelen met tafeltjes en sta-tafeltjes met krukken dus iedereen kon het lekker op z'n gemakske doen. Nou, dat was nu ook weer niet waar.

Het beeld was wederom van verschrikte gezichten, wanhoopsuitdrukkingen en zelfs de handen ten hemel want de moeilijkheidsfactor was zo hoog als ze nog nooit in 't Slik hadden meegemaakt. Vooral de muziekronde, in de vorm van een hoorspel zorgde voor speld-kenne-n'ore stilte momenten. Maar toen het hoorspel voorbij was kregen de twee organisatoren een applaus van alle deelnemers.

De winnaar had een hogere score dan de winnaar van dezelfde kwizz bij De Markies van vorig jaar. Sterker nog, zelfs nummer 2 had een hogere score. Het was een stikleutige avond waarbij de juryleden Len Adams en Henk Franken zich uit de naad moesten werken om de rondes bij te houden. Als deze avend een inkijkje is wat de Vastenavend te bieden heeft dan wordt het weer 'n hele bijzondere.  Op naar het volgende evenement.